Αχαϊα

Πλήθος κόσμου στον περίπατο στην Μικρή Περιμετρική – Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΠΔΕ (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να περπατήσει στους δρόμους του ΕΣΠΑ με πανσέληνο το βράδυ της Τρίτης.

Ένα ολόγιομο φεγγάρι συνόδευσε τους εκατοντάδες επισκέπτες της Μικρής Περιμετρικής που βάδισαν μέχρι το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο και εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο ανάδειξης του.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή μαζί με πολίτες, Δημάρχους, εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων περπάτησαν την Μικρή Περιμετρική από την είσοδό της στον κόμβο Κουρτέση και συναντήθηκαν στον Ρωμαϊκό Υδραγωγείο με τους πατρινούς που ξεκίνησαν από την άλλη είσοδο του έργου, από την πλατεία Ταμπαχάνων.

Όλοι μαζί περιηγήθηκαν τους χώρους του υδραγωγείου και θαύμασαν τον τρόπο ανάδειξή του.

«Σας καλέσαμε για να δούμε από κοντά ένα έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, γιατί επιθυμούμε να γνωρίζετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε για την αποπεράτωσή του.

Εμείς σχεδιάζουμε, διεκδικούμε ,υλοποιούμε και ολοκληρώνουμε, γιατί οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν τα έργα που τους ανήκουν και η Μικρή Περιμετρική είναι ένα από αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Κορκολή για την παρουσία του.

Από την πλευρά του ο κ. Κορκολής στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε την άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που έχει ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση έργων πνοής για την περιοχή, όπως είναι μεταξύ πολλών άλλων η Μικρή Περιμετρική και η διάνοιξη της Κανακάρη.

Στην συνέχεια οι εκατοντάδες πολίτες  απόλαυσαν την πανσέληνο υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας και με την διεύθυνση του Γιώργου Μπουρδόπουλου.

Μεταξύ άλλων στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ερυμάνθου Θάνος Καρπής , Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς Αιγίου Θανάσης Παναγόπουλος , Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, οι Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Χριστίνα Σταρακά ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Καρπέτας, Δημήτρης  Δριβίλας, Παναγιώτης Μπράμος, Γιάννης Λύτρας, Νίκος Μπαλαμπάνης, οι βοηθοί Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος και Αναστασία Τογιοπούλου,  και Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε και τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς την Ανταστασία Κουμούση Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαϊας  για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή της στην πραγματοποίηση της εκδήλωση. 

Το τριήμερο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας θα συνεχιστεί σήμερα στην Τουρλίδα και θα ολοκληρωθεί αύριο στο λιμάνι του Κατακόλου.

Δείτε Φωτογραφίες

Όλη η επικαιρότητα