Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πλωτός ποταμός στη Μεσσηνία!

messin.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την αξιοποίηση και την ανάδειξη του ποταμού Αρι επιδιώκει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Ο Ποσειδών”. Στόχος του συλλόγου είναι ο Αρις να γίνει πλεύσιμος και μέσα στον Οκτώβριο κανό και άλλα τέτοια μικρά σκάφη να πλεύσουν στο μέρος που το ποτάμι έχει καθαριστεί από την εργολαβία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.


Για το λόγο αυτό μέλη του συλλόγου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Δημήτρη Τσίχλη, καθάρισαν το ποτάμι, κάτω από τη γέφυρα του Ασπροχώματος (αυτή της παράκαμψης του χωριού που οδηγεί στο γήπεδο). 


«Θέλουμε να αξιοποιηθεί ο Αρις, να τον αναδείξουμε», είπε ο κ. Τσίχλης και σημείωσε: «Είναι πλεύσιμο το ποτάμι. Σκοπεύουμε να δημιουργηθεί χώρος περιπάτου, ποδηλασίας και ιππασίας, ενδεχομένως, από τις εκβολές έως τη γέφυρα του Ασπροχώματος, που να περιλαμβάνει και τον αρχαιολογικό χώρο στα Ακοβίτικα. Μέσα στον Οκτώβριο θα κάνουμε εκδήλωση με κανό και άλλα τέτοια σκάφη μέσα στο ποτάμι».

Στα σχέδια του συλλόγου είναι η αξιοποίηση του Αρι να γίνει με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Ο σύλλογος ζητεί στην ερχόμενη εργολαβία της Π.Ε. να καθαριστεί ο Αρις από τις εκβολές του και πάνω, στο τμήμα που δεν καθαρίστηκε με την πρώτη εργολαβία.

Στον καθαρισμό που έκανε ο σύλλογος κάτω από τη γέφυρα, βοήθησε ο Αίολος με τη διάθεση ενός καταμαράν που κατέβηκε στο ποτάμι με τη βοήθεια γερανού.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα