WEB tv Ηλεία

Ηλεία: Επέστρεψε και… κατέστρεψε ο Ενιπέας Ποταμός – Τα νερά παρέσυραν ότι βρήκαν στο πέρασμα τους (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Να κηρυχθεί η Δ.Ε Αρχαίας Ολυμπίας και μέρος της Δ.Ε Λασιώνος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητάει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να μπορέσει να «επουλώσει» τις πληγές που άφησε πίσω της η ξαφνική νεροποντή, τη νύχτα της Κυριακής.

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων μετατράπηκαν σε μια απέραντη λίμνη, άνθρωποι κινδύνευσαν, ζώα πνίγηκαν, κτηνοτροφικές μονάδες πλημμύρισαν, αυτοκίνητα και αγροτικά μηχανήματα καταστράφηκαν, δρόμοι «κόπηκαν» στα δυο και οι κάτοικοι είχαν τις περιουσίες τους να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά, της βροχής.

Η χθεσινή ημέρα θύμισε στους κατοίκους των Τ.Κ Στρέφιου, Σμίλα (και Καρούτες), Πελοπίου, Πουρναρίου, Πλατάνου, Ολυμπίας, Φλόκα, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέου, Καυκωνίας, Χελιδονίου, Κρυονερίου και Νεράϊδας τον Φεβρουάριου του 2012, τότε που η σφοδρή νεροποντή είχε προκαλέσει τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τη χθεσινή, σε μεγαλύτερη όμως – τότε – έκταση και ένταση.

Τόσο το Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας όσο και το Α.Τ και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου, καθώς και τεχνικά συνεργασία του ΤΟΕΒ Πελοπίου, ήταν επί ποδός από τα ξημερώματα για την παροχή βοήθειας, τον απεγκλωβισμό ατόμων, τον καθαρισμό και τη διάνοιξη δρόμων, την άντληση υδάτων, την παράκαμψη της κυκλοφορίας των οχημάτων όπου χρειαζόταν κ.α.

Κινδύνευσαν άνθρωποι, πνίγηκαν ζώα, πλημμύρισαν περιουσίες

Τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο Κάτω Στρέφι και στην περιοχή του κάμπου του, αφού ένας ηλικιωμένος και η εγγονή του κινδύνευσαν όταν η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα και χρειάστηκε η συνδρομή των αντρών του Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας για τον απεγκλωβισμό τους. Με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής απομακρύνθηκε από το σπίτι της και οικογένεια που ζει κοντά στο αποστραγγιστικό κανάλι του ΓΟΕΒ, στο ύψος της Ε.Ο Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία όμως, από τις 5:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ έμεινε κλειστή στο ύψος μεταξύ των δυο εισόδων για το Άνω Στρέφι.

Στον κάμπο του Στρεφίου περισσότερο από 1.500 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων (τριφύλλια, καλαμπόκια, ελιές, ελαιώνες και πορτοκαλιές) μετατράπηκαν σε λίμνη, ενώ πολλές κατοικίες,  κύριες και αγροτικές καθώς και αποθήκες πλημμύρισαν, καταστρέφοντας έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, εξοπλισμούς και εργαλεία.

Αρκετοί στάβλοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να πνιγούν δεκάδες ζώα (πρόβατα και πουλερικά) και να παρασυρθούν από τα νερά, ενώ και οι ζωοτροφές και ο εξοπλισμός των κτηνοτρόφων έχουν καταστραφεί.

Δρόμοι και επιχειρήσεις

Δρόμοι – δημοτικοί και αγροτικοί – κόπηκαν στα δυο, έκλεισαν λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων, τρεις επιχειρήσεις (μια μάντρα οικοδομικών υλικών, μια βιοτεχνία επίπλων και ένα συνεργείο γεωργικών μηχανημάτων ) πλημμύρισαν, με τις ζημιές σε εξοπλισμό και εμπορεύματα να είναι ανυπολόγιστες.

Ο δρόμος από το Πελόπιο προς τον Άγιο Ιωάννη έκλεισε, λόγω σοβαρής κατολίσθησης, με αποτέλεσμα χθες το πρωί να μη λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός «Μικρός Αρκούδος». Σοβαρές ζημιές στο επαρχιακό, οδικό και αγροτικό δίκτυο σημειώθηκαν σε όλα τα παραπάνω χωριά καθώς επίσης σε Φλόκα, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο, Καυκωνία, Χελιδόνι, Κρυονέρι και Νεράιδα (σ.σ και πολλές κατολισθήσεις βράχων), Καρούτες και Σμίλα.

Χωρίς νερό

Η εκτεταμένη ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης της Αύρας, στην περιοχή του Λαντζοϊου, είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση σε Ηράκλεια και Σμίλα. Η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας ενημερώθηκε άμεσα για το πρόβλημα και ο πρόεδρος Γιώργος Λινάρδος ήταν από την πρώτη στιγμή στο σημείο. Επειδή τα δυο χωριά δεν έχουν άλλη πηγή ύδρευσης, από χθες το απόγευμα, ειδική υδροφόρα ξεκίνησε την μεταφορά νερού στις δεξαμενές των δυο χωριών, προκειμένου να μη μείνουν χωρίς νερό, μέχρι να επισκευαστεί η ζημιά. Όπως εξήγησε μάλιστα ο κ.Λινάρδος, από σήμερα κιόλας θα ξεκινήσει η προσπάθειας σύνδεσης του Σμίλα με το δίκτυο του Ερυμάνθου, κάτι που όμως δεν είναι εφικτό για την Ηράκλεια, η οποία θα συνεχίζει να υδροδοτείται από υδροφόρο. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ έκανε έκκληση στους κατοίκους να μην κάνουν αλόγιστη χρήση του νερού. Μικρότερης έκτασης ήταν τα προβλήματα υδροδότησης του Πελοπίου, που λύθηκε άμεσα, και στο αποχετευτικό σύστημα της Αρχαίας Πίσας, που αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα.

Ποιος φταίει;

Ο όγκος του νερού και η μεγάλη χρονική διάρκεια της βροχόπτωσης, θεωρούνται από τους βασικούς λόγους των καταστροφικών πλημμυρών. Ωστόσο, ειδικά οι κάτοικοι του Στρεφίου και οι φορείς του Πελοπίου, καταλογίζουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για στον ΓΟΕΒ και στην Περιφέρεια, που δεν είχαν φροντίσει να καθαρίσουν τα κεντρικά κανάλια, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να διαχειριστούν τις μεγάλες ποσότητες νερού, να «μπουκώσουν» και να πλημμυρίσουν τα πάντα. Η οργή τους όμως «ξεχειλίζει» για δυο ακόμα λόγους. Αφενός γιατί πρόκειται για προβλήματα που έχουν επισημάνει πολλάκις στο παρελθόν και οι υποσχέσεις που έχουν πάρει έμειναν στα χαρτιά, και αφετέρου γιατί η έλλειψη εκπροσώπων στις περιοχές τους, «μεταφράζεται» γι’ αυτούς ως έλλειψη ενδιαφέροντος, γι’ αυτό και τους κάλεσαν ή να αναλάβουν τις ευθύνες τους ή να παραιτηθούν.

Σ.Τ.Ο Αρχαίας Ολυμπίας

Αν και η χθεσινή – προγραμματισμένη – συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Αρχαίας Ολυμπίας αφορούσε τον προγραμματισμό για την αντιπυρική περίοδο και την πρόληψη σεισμικού κινδύνου, το θέμα που κυριάρχησε ήταν οι καταστροφικές πλημμύρες.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο κ.Κοτζιά, με τη συμμετοχή του Αρμόδιου αντιδημάρχου κ.Γεωργακόπουλου, του Διοικητή της Π.Υ Πύργου Γιάννη Καραμαλίκη και συνεργατών του αξιωματικών από το Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας και την Π.Υ Πύργου, καθώς επίσης εκπροσώπων από την Πολιτική Προστασία της ΠΕ Ηλείας, του Δασαρχείου, της ΣΕΤΤΗΛ, της 117 Π.Μ και εργαζομένων του δήμου.

Αυτό που επισημάνθηκε, τόσο από τον Δήμαρχο κ.Κοτζιά όσο και από τον αντιδήμαρχο κ.Γεωργακόπουλο, είναι ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί το συντομότερο δυνατό ενώ αυτό που τονίστηκε και από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ.Γεωργιόπουλο  – που συμμετείχε στη συνεδρίαση – είναι ότι στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων θα συμβάλει και η Περιφέρεια με τους δικούς της μηχανισμούς.

Κατολισθήσεις στην περιοχή του Γουμέρου

Κατολισθητικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή του Γουμέρου από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε την Κυριακή και τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το σοβαρότερο από αυτά καταγράφηκε στον δρόμο προς Αγία Άννα χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες. Μάλιστα συνεργεία του δήμου Πύργου αποκατάστησαν την βατότητα του δρόμου…

Δεν συνέβη το ίδιο όμως με την αγροτική οδοποιία της περιοχής αφού σχεδόν όλοι οι δρόμοι (Ασκητής, Νίκαβα, Κοριτισιά, Σκάλα κ.α.), έκλεισαν. Η συγκεκριμένη δυσχερής εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να προσεγγίσουν τα βοσκοτόπια τους και να προβούν σε μεταφορά γάλατος…

Καταγράφηκαν επίσης ζημιές σε στάβλο, σε λιοστάσια και περιβόλια από κεντρικά ρέματα της περιοχής.

Βάλτος το Ψαθί της Σαλμώνης!

Πάρα πολύ μεγάλη είναι η καταστροφή που προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα στην ευρύτερη περιοχή της Σαλμώνης. Καλλιεργητές ελιάς, ροδιού και αμπελιών δηλώνουν ότι παρ` όλο που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν καταγραφεί παρόμοια φαινόμενα κανένα έως τώρα δεν είχε ανάλογο καταστροφικό μέγεθος του χθεσινού. Οι ίδιοι ζητούν διευθέτηση της κοίτης του ποταμού στα σημεία που σχηματίζει «φιδάκι» καθώς και λήψη σειράς μέτρων –όπως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου- που θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες επανάληψης του…

Γιώργος Ανδριόλας (πρόεδρος ΔΕΥΑ Πύργου)

«Η κατάσταση είναι τραγική. Οι ίδιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα μέσα σελ λίγα χρόνια… η καταστροφή είναι ολοκληρωτικό. Με την εμπειρία της προηγουμένης φοράς σας λέω ότι τώρα το νερό είναι περισσότερο αφού το ποτάμι “έσπασε” σε πολλά άλλα σημεία δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με το 2012. Έχουν πληγεί πάνω από 500 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή της Σαλμώνης κι άλλα τόσα από την μεριά της Παλαιοβαρβάσαινας-Καρούτες. Μιλάμε για δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπέλια… δεν είναι σιτηρά ή καλαμπόκι που αποζημιώνονται  και είναι πιο εύκολο να τα ξαναφυτέψει κανείς. Λάστιχα, αυτόματα ποτίσματα-σταγονίδια έχουν παρασυρθεί… φερτά υλικά υπάρχουν παντού. Θεωρώ ότι όταν τα νερά πέσουν θα αντικρίσουμε κρανίου τόπο. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αντιμετωπίζονται με ημίμετρα, ούτε με πρόχειρους καθαρισμούς από μια τσάπα, πρέπει να εφαρμοστούν οι οριοθετήσεις. Στα σημεία που το ποτάμι κάνει καμπύλη θα πρέπει να γίνει ευθυγράμμιση. Πρέπει να τοποθετηθούν αισθητήρες ώστε όταν ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη να το βλέπουμε και να κοιτάζουμε που θα πρέπει να γίνονται εκτονώσεις, όπως γίνεται στο εξωτερικό. Αν αυτά γίνουν αντιληπτά σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και Δήμου που είναι ο αποδέκτης όλων των παραπόνων και καταστάσεων, μόνο τότε μπορούμε να έχουμε ελπίδα.  Η περιοχή θα πρέπει να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη αν και με το να λέμε συνέχεια αυτό στο τέλος η ανάγκη θα γίνει τακτική! Και  οι βουλευτές της περιοχής θα πρέπει να καταλάβουν ότι το πρόβλημα είναι σημαντικό… την προηγούμενη φορά πνίγηκε η πόλη του Πύργου ενώ τώρα έχει πνιγεί ο ιστός της. Όταν οι περιοχές που δίνουν οικονομική ανάσα στην περιοχή έχουν καταστραφεί δεν μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία ούτε να λέμε πολλές κουβέντες».

Διονύσιος Καρβουνιάρης (παραγωγός, κάτοικος Σαλμώνης)

«Έχω ελιές και ροδιές. Ο Ενιπέας είχε πλημμυρίσει και το 2012 αλλά τόσο μεγάλη καταστροφή όσο η χθεσινή δεν έχει ξαναγίνει. Οι ροδιές που υπάρχουν σε μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή μας, πάνω από 40 στρέμματα έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημιά. Οι ελιές, πάνω από 500 στρέμματα, και αμπέλια μαζί έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημιά. Στις ροδιές θεωρούμε ότι η ζημιά είναι ολοκληρωτική. Πολλά δένδρα ξεριζώθηκαν άλλα έσπασαν… όταν πέσουν τα νερά θα φανεί το μέγεθος της καταστροφής. Εξαφανίστηκαν αγροτικά μηχανήματα. Τώρα είμαστε στις παρυφές της υπερχείλισης. Το 2012 ήταν πιο “ανοιχτό” το ποτάμι… ο Ενιπέας χρειάζεται διάνοιξη η ευθυγράμμιση. Η Πολιτεία κοιμάται! Κοιτάζουν τον Ιάρδανο και τη Νέδα… δε λέω, να δώσεις κι εκεί… τον Ενιπέα όμως δεν τον κοίταξε ποτέ κανένας παρ` όλο τις ζημιές που έχουμε πάθει. Τα λάστιχα ποτίσματος δεν αποζημιώνονται από τα ΨΕΑ… γιατί; Δεν είναι μέσα στην παραγωγή κι αυτά; Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά! Αν δεν καθαριστεί το ποτάμι κάθε λίγο θα έχουμε παρόμοια περιστατικά…. Πλήρης καταστροφή!».

Εικόνες ολικής καταστροφή στο Λαντζόι 

Εικόνες ολικής καταστροφής προκάλεσε στην περιοχή του Λαντζοίου η «επέλαση» του «φουσκωμένου» Ενιπέα τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ιδιαίτερα στο σημείο «Ποταμάκι» (σ.σ. σημείο κοντά στη γέφυρα που οδηγεί προς Ηράκλεια), η καταστροφή παρουσίαζε βιβλικές διαστάσεις! Πέρα από τις απώλειες σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, μεγάλες είναι οι ζημιές που καταγράφηκαν σε γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία τα οποία παρασύρθηκαν εκατοντάδες μέτρα μακριά, στην καλύτερη, ενώ κάποια εξαφανίστηκαν. Από την μανία του υδάτινου όγκου δεν γλύτωσαν κτίρια-αποθήκες και αγροτικοί δρόμοι! Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν το φαινόμενο είχε εκδηλωθεί την ώρα που οι άνθρωποι συνηθίζουν να βρίσκονται  στα χωράφια και στις καλλιέργειες τους…

Γιώργος Γεωργιόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας)

«Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!»

«Το βράδυ της Κυριακής-ξημερώματα Δευτέρας είχαμε ισχυρή καταιγίδα διαρκείας με αποτέλεσμα να έχουμε φαινόμενα όπως και το 2012. Ο Ενιπέας και τα παρακλάδια του έβγαλαν μεγάλους όγκους νερού δημιουργώντας προβλήματα σε κατοικίες, αγροτόσπιτα, αποθήκες, καλλιέργειες και σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε απώλειες ζωικού κεφαλαίου. Η Πολιτική προστασία και οι μηχανικοί μας βρέθηκαν στα σημεία που επλήγησαν καταγράφοντας επισήμως τις ζημιές κάτι που θα συνεχιστεί και αύριο (σ.σ. σήμερα) και όσο χρειαστεί. Τόσο από εμάς όσο και από το Δήμο έχει ενημερωθεί ο ΕΛΓΑ προκειμένου να κάνει εκτιμήσεις των ζημιών στις καλλιέργειες.  Μιλώντας με τους δημάρχους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας συμφωνήσαμε ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει, για να έχουμε δυνατότητα παρέμβασης με τους απαραίτητους πόρους, στα ποτάμια, στο οδικό δίκτυο και γενικότερα στις υποδομές, θα πρέπει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι δήμαρχοι θα στείλουν το σχετικό αίτημα στον Περιφερειάρχη κι αυτός με τη σειρά του θα το αποστείλει στον γεν. γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Είναι το πρώτο και το βασικό που πρέπει να γίνει… παραμένουμε σε επιφυλακή σε περίπτωση που συνεχιστούν τα φαινόμενα να είμαστε σε θέση να κάνουμε άμεση παρέμβαση.  Έχουμε ήδη 2 εργολαβίες σε ανάπτυξη και ξεκινήσαμε μια ακόμα εργολαβία καθαρισμών. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές».

Νώντας Μπαρτζάκος (πρόεδρος ΤΚ Λαντζοίου)

«Συνέβησαν φαινόμενα πρωτοφανή για την περιοχή μας. Σε μήκος 5 χιλιομέτρων και σε ακτίνα 200-300 μέτρων δεξιά κι αριστερά στις όχθες του Ενιπέα δεν έμεινε τίποτα! Καλλιέργειες, ζώα, σπίτια, αντλιοστάσια, έπαθαν μεγάλες ζημιές. Ζημιές έχουν και οι δυο γέφυρες προς Χελιδόνι και Ηράκλεια. Σαν κοινότητα από παλιά έχουμε ζητήσει παρέμβαση για τον καθαρισμό του ποταμιού αλλά μας απαντούσαν ότι έβρισκαν αντίσταση από περιβαλλοντικές οργανώσεις και δεν μπορούσαν να το καθαρίσουν, να πάρουν λίγο χαλίκι ή να κόψουν κανένα δέντρο. Αυτά που έγιναν ας έρθουν να τα φτιάξουν… μιλάμε για μεγάλη καταστροφή! Να τεθεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη για να μπορέσει να ξαναφτιαχτεί. Πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι ο αγωγός της Αύρας που έσπασε σε μήκος πάνω από 300 μέτρα! Να ενεργήσουν άμεσα για να βρεθούν τα χρήματα να αποκατασταθεί η ύδρευση στο χωριό μας».

Ηλίας Μπριτζίκης (κάτοικος Λαντζοίου)

«Όταν έφτιαχναν το παρακείμενο γεφύρι, ήμουν στην Κοινότητα, έκανα μήνυση κι έλεγα ότι ο Ενιπέας είναι μεγάλο ποτάμι και δεν “χωράει” την έκταση στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν με άκουσαν κι έφτιαξαν μια τρύπα πιο πάνω… βούλωσε το γεφύρι και παρέσυρε τα πάντα! Ζημιές έχουν γίνει πολλές… δυστυχώς αυτές είναι συνέπειες από πολιτικές σκοπιμότητες!».

Δημήτρης Ηλιόπουλος (κάτοικος Λαντζοίου)

«Οι ζημιές είναι πολλές… πνίγηκαν 6 κατσίκες, 2 γουρούνια, πολλές μπάλες σανό, η ρεμούλκα του τρακτέρ παρασύρθηκε εκατοντάδες μέτρα μακριά, ευτυχώς σταμάτησε σε ένα κορμό δέντρου. Όλα έγιναν τη νύχτα, εμείς το αντιληφθήκαμε το πρωί της Δευτέρας πηγαίνοντας για δουλειά. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν συνέβαινε την ώρα που βρισκόμαστε στα χωράφια μας. Καλλιέργειες τριφυλλιού και αραποσιτιού πλήγησαν πολύ».

Παναγιώτης Αθάνατος (κάτοικος Λαντζοίου)

«Έπαθα ζημιές σε 3 σπίτια-αποθήκες, οι πλίθες είναι μέσα στα χωράφια, τα τρακτέρ μου είναι από δω κι από κει και δεν ξέρω αν έχουν πάρει νερό. Το ραντιστικό μου, τις φρέζες τις έχωσε, το μοτέρ, έχασα 1 τόνο αραποσίτι, 50 μπάλες σανό, 1 γουρούνι… καταστροφή!»

Νίκος Αθάνατος (κάτοικος Λαντζοίου)

«Τα χάσαμε όλα! Καταστραφήκαμε! Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους… παρασύρθηκαν τα πάντα! Μέσα στις αποθήκες είχαμε όλη μας την περιουσία. Χάσαμε ζωντανά, μηχανήματα σε άθλια κατάσταση, κτίσματα καταστράφηκαν… δεν έμεινε τίποτα! Ούτε νερό να ποτίσουμε δεν έχουμε, αύριο-μεθαύριο ξεκινάνε οι ζέστες… πνίγηκαν τα πάντα. Είμαι 37 ετών και τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Κι άλλες φορές έχει βγει το ποτάμι, ποτέ ξανά όμως έτσι!».

Νάνσυ Σπυροπούλου & Γιώργος Γουβιάς 

Όλη η επικαιρότητα