Αθλητισμός

Ποδηλάτες Ζαχάρως: Αύριο το «Μήνυμα Ελπίδας και Θάρρους μέσα από τον αθλητισμό»

Ακούστε το άρθρο
  • Παρουσία του Παύλου Μάμαλου και της Έφης Βλάμη

O Σύλλογος Εθελοντισμού Δράσης και Άθλησης «Ποδηλάτες Ζαχάρως«,

σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», διοργανώνει αύριο στις 5.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Ζαχάρως την εκδήλωση:

«Μήνυμα Ελπίδας και Θάρρους μέσα από τον αθλητισμό»

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και συγκέντρωση νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ομιλίες:

  • «Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών», από τον κ. Γραφάκο Στέλιο, Καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας και Επιστημονικό Διευθυντή της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας»
  • «Γιατί να γίνεις δότης μυελού των οστών», από την κα. Βλάμη Έφη, Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ξιφασκία με αμαξίδιο
  • «Δώρο Ζωής», Δότρια μυελού των Οστών μιλάει για την συγκλονιστική εμπειρία που την έκανε «καλύτερο άνθρωπο»

Στη συνέχεια, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ζαχάρως, στον προαύλιο χώρο του σχολείου αθλητές από την Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και τον Φιλαθλητικό Όμιλο Πύργου, θα παρουσιάσουν τα ακόλουθα αθλήματα.

  • Άρση Βαρών, από τον χρυσό Ολυμπιονίκη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016, Μάμαλο Παύλο.
  • Ξιφασκία με αμαξίδιο, από την 6 φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδας, Βλάμη Έφη. 
  • Μπάντμιντον, από προπονητές και αθλητές του Φιλαθλητικού Ομίλου Πύργου.

Οι Ποδηλάτες Ζαχάρως απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε όλους, σε μια εκδήλωση όπου προτεραιότητα έχει η ίδια η ΖΩΗ. Η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.

Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο γιατί ο μυελός των οστών τους, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει το αίμα τους, είναι ανεπαρκής, έχει καταστραφεί ή έχει διηθηθεί από κακοήθη κύτταρα.

Ελάτε να ενημερωθείτε και να δώσετε την ευκαιρία σε εσάς και τα παιδιά σας να γνωρίσουν από κοντά ανθρώπους που μέσα από τον αθλητισμό αντιμετώπισαν με θάρρος τις δυσκολίες της ζωής και βρήκαν την ελπίδα για τη ζωή.

Όλη η επικαιρότητα