Τεχνολογία

Ποια είναι τα πέντε επαγγέλματα που δεν υπήρχαν το 1989

poia_einai_ta_pente_epaggelmata_poy_den_ypirhan_to_1989.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η έλευση του Internet σε κάθε σπίτι έφερε εκτός από τις αναμενόμενες αλλαγές και ένα νέο κύμα επαγγελμάτων που συνδέονται με αυτό, και μάλιστα ιδιαίτερα επικερδές.

Άλλωστε είναι ενδεικτικό ότι τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως το Amazon, το Google, το Youtube, το LinkedIn, το Facebook και το Twitter, που πλέον απασχολούν εκατομμύρια εργαζόμενους στον κόσμο, δεν υπήρχαν πριν 15 χρόνια.

1. Μάνατζερ των κοινωνικών δικτύων (Social media manager)

Ακόμα και πριν λίγα χρόνια ένα τέτοιο επάγγελμα θα ακουγόταν γελοίο, η μεγάλη απήχηση που έχουν τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter στις μάζες τα καθιστά πλέον στα «μάτια» των εταιρειών πρόσφορο έδαφος για διαφήμιση και επικοινωνία. Κατά συνέπεια, ένας άνθρωπος που μπορεί να τα διαχειριστεί σωστά προς όφελος της εκάστοτε εταιρείας είναι ιδιαίτερα πολύτιμος.

2. Σύμβουλος e-commerce

Ένα τέτοιο επάγγελμα δεν θα μπορούσε να έχει καμία χρησιμότητα το 1989 ωστόσο αφού πλέον ένα μεγάλο κομμάτι του λιανεμπορίου έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο ένας επαγγελματίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι περιζήτητος.

3. Προγραμματιστής εφαρμογών για smartphones

Το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια καθώς η αγορά απομακρύνεται σιγά σιγά από τους υπολογιστές και κινείται προς τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Επομένως, ο άνθρωπος που γνωρίζει πώς να κάνει λειτουργικές τις ιστοσελίδες και τα προϊόντα των εταιρειών στα smartphones αλλά και να δημιουργήσει προϊόντα όπως το Angry Birds και το Fruit Ninja είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος και σίγουρα δεν θα ξεμείνει άμεσα από δουλειά.

4. Πιλότος drone (μη επανδρωμένων σκαφών)

Αν και το συγκεκριμένο επάγγελμα δεν είναι ακριβώς καινούριο, η χρήση των drones διευρύνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη να γνωρίζει κανείς τον χειρισμό τους.

5. Επαγγελματίες 3-D printing

Αν και το τοπίο γύρω από τη νέα τεχνολογία των 3D εκτυπωτών είναι ακόμα λίγο θολό,  οι δυνατότητες που προσφέρει το νέο αυτό εργαλείο είναι τόσες πολλές που σίγουρα χρειάζεται κάποιον έμπειρο να το χειρίζεται, κι όχι μόνο. Μια πρόσφατη αγγελία εργασίας ζητούσε επιστήμονα τροφίμων για να δημιουργεί και να δοκιμάζει συνταγές για τρόφιμα από εκτυπωτή τριών διαστάσεων.

Πηγή: newmoney.gr

Όλη η επικαιρότητα