Τεχνολογία

Ποια πιτσαρία με παρουσία και στην Ελλάδα παραδίδει πίτσα με ρομπότ; (VIDEO)

f7352a4b81fc1abce6ef8db5a86cca4a_l.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Domino’s πειραματίζεται με ένα νέο project στο οποίο χρησιμοποιεί robot για να φέρει την παραγγελία σου στην πόρτα. Η δοκιμή ξεκινά από τη Ν. Ζηλανδία και η Domino’s περιγράφει το robot ως το «πρώτο αυτόνομο όχημα παράδοσης πίτσας στον κόσμο».

Γνωστό ως DRU (Domino’s Robotic Unit) το robot έχει 4 ρόδες, αναπτύχθηκε στην Αυστραλία και μπορεί με μια μόνο φόρτιση να πραγματοποιήσει παραδόσεις σε ακτίνα 32 χιλιομέτρων ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 20km/h.

Το DRU έχει ύψος γύρω στο 1 μέτρο και χρησιμοποιεί μια σειρά από αισθητήρες για να αποφύγει τα εμπόδια που βρίσκει στη διαδρομή. Μέσα στον ειδικό θερμαινόμενο χώρο που έχει χωράνε μέχρι 10 πίτσες και το κουτί ξεκλειδώνει μόνο με τον κωδικό που έχει λάβει ο πελάτης κατά τη διάρκεια της παραγγελίας.

Ακόμη δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι δοκιμές στους δρόμους του Ουέλλινγκτον (πρωτεύουσα της Ν. Ζηλανδίας). Η κυβέρνηση έχει ήδη ενθουσιαστεί με την ιδέα και δηλώνει ότι αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τη χώρα που θέλει να χρησιμοποιηθεί ως το πεδίο δοκιμών για νέες τεχνολογίες στις μεταφορές.

Δείτε το video:

 
Πηγή: www.fpress.gr

Όλη η επικαιρότητα