«Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

images.jpg

Πολλές φορές διαβάζουμε στις εφημερίδες για κάποιους επιτήδειους , που υποδύονται τους εφοριακούς , ή κρατικούς υπαλλήλους και ζητούν χρήματα από αφελείς πολίτες πχ . για να σβήσουν κάποιο πρόστιμο (με κάποιο σκόντο, προφανώς λόγω ευαισθησίας) ή για κάποιους κακοποιούς , που φορώντας αστυνομική στολή ληστεύουν υπερήλικες , εξαπατώντας τους και εισβάλλοντας στο σπιτικό τους.

Βέβαια όταν οι ως άνω «εντιμότατοι» κύριοι πέσουν στην τσιμπίδα του νόμου ακολουθείται η πεπατημένη, δηλ. «βραχιολάκια» και λοιπές συνοδευτικές διαδικασίες.

Απορώ λοιπόν γιατί ο νόμος και όποιοι τον εκφράζουν στον τόπο μας δεν επιλαμβάνεται, ώστε να δρομολογηθούν τα δέοντα  για κάποιους οι οποίοι υποδύονται – χωρίς καμία εξουσιοδότηση – τον αστυνομικό, τον εισαγγελέα, τον έφορο, τον λιμενάρχη , εναλλάσσοντας ως λεοντή  την ιδιότητα των ανωτέρω αρχών κατά περίσταση , συκοφαντώντας, απειλώντας και τρομοκρατώντας τους πάντες.

Δικαίωμα λοιπόν  του κάθε πολίτη είναι – για να σταματήσει αυτή η τοπική «αρρώστια» –  να βροντοφωνάξει: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

Άραγε αυτές οι οργισμένες φωνές , ως ηχητικό κύμα,  θα φθάσουν στα ώτα των αρμοδίων, ώστε να δρομολογηθεί μία κατ αρχήν έρευνα συγκεκριμμένων ενεργειών, καταγγελιών βάσει εγγράφων και σκοπιμοτήτων κάποιων κυρίων;

Είδομεν !

 

Διογένης