Ψυχαγωγία

Pokemon Go: Το μεγάλο παζάρι των λογαριασμών

p1_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η φρενίτιδα του Pokemon Go συνεχίζεται κερδίζοντας όλο και περισσότερο έδαφος, με τους χρήστες να πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα και με την φήμη του νέου παιχνιδιού της Nitendo να εκτοξεύει τα κέρδη της εταιρίας, αλλά και των παιχτών.

Παίχτες που αποφάσισαν να μετατρέψουν την τρέλα τους σε “επιχείρηση”, καθώς αποφάσισαν να πουλήσουν του καλοσχεδιασμένους και εξελιγμένους λογαριασμούς τους έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ.

Μπορεί η νέα “επιχειρηματική” ιδέα να καταπατά τους κανόνες του παιχνιδιού και της εταιρίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό να σταματήσει του επιτήδειους, οι οποίοι πουλούν μέσω διαδικτύου τους λογαριασμούς τους, με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να πληρώνουν εξωφρενικά ποσά, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν έναν λογαριασμό με πολλούς πόντους και πολλά Pokemon.

Ένας από τους πωλητές, που προσφέρει τον λογαριασμό του έναντι 1.500 δολαρίων, αναφέρει στην περιγραφή της αγγελίας του στο E-bay πως “Αυτό που πρόκειται να αγοράσεις είναι ο λογαριασμός μου, στον οποίο έχω διαθέσει πολύ χρόνο και κόπο, πράγμα που το κάνει πολύ πιο εύκολο για σένα. Είμαι ένας φοιτητής που έχει ανάγκη τα χρήματα και κάθε δεκάρα βοηθάει”.

Εν τω μεταξύ, η επιχειρηματική εκμετάλλευση της νέα μανίας συνεχίζεται με προπονήσεις που υπόσχονται να κάνουν τους παίχτες καλύτερους, έναντι αδράς αμοιβής. Στη Νέα Υόρκη το κόστος μιας ανάλογης προπόνησης ανέρχεται από τα 20 έως και τα 30 δολάρια την ώρα (;), με τους παίχτες να μοιάζουν διατεθειμένοι να δαπανήσουν χρήματα για να αποκτήσουν τον λογαριασμό των ονείρων τους.

Από την πλευρά της, η εταιρία προειδοποιεί πωλητές και αγοραστές πως η παράνομη εμπορευματοποίηση των λογαριασμών μπορεί να οδηγήσει σε απενεργοποίηση των λογαριασμών τους.

Η χρήση της Υπηρεσίας ή του Περιεχομένου, ή οποιουδήποτε τμήματός τους για εμπορικό σκοπό ή προς όφελος τρίτου, ή με τρόπο που δεν επιτρέπεται από τους όρους χρήσης μπορεί να οδηγήσει σε απενεργοποίηση του λογαριασμού” αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας. “Η πώληση, η μεταπώληση και η ενοικίαση του λογαριασμού απαγορεύεται”, τονίζει η ίδια ανακοίνωση.

TheGuardian

Όλη η επικαιρότητα