Ελλάδα

Πόλα Ρούπα: Ξεκινά απεργία πείνας και δίψας – Οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

Ακούστε το άρθρο

Την κράτηση της Πόλας Ρούπα στις φυλακές του Κορυδαλλού διέταξε η Εισαγγελία Εφετών, μόλις εκτελέστηκαν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος της από τον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, όπου προσήχθη το πρωί.

Η συλληφθείσα ξεκινά απεργία πείνας και δίψας. Τη δήλωσή της διάβασε έξω από τη ΓΑΔΑ η αδελφή της.  “Ξεκινάω απεργία πείνας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και την αδελφή μου” αναφέρει.

Σε βάρος της κατηγορουμένης εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από το 2013 που αφορά στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών ( εκτιτέα 25 έτη), ενώ εκκρεμεί και καταδικαστική απόφαση του 2016 από το ΣΤ’ Τριμελές  Εφετείο, με την οποία  καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών( εκτιτέα 10 ετη), για έκρηξη έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της εισαγγελέως εκτελέσεως ποινών η Ρούπα αναφέρθηκε μόνο στο θέμα του ανήλικου παιδιού της και ζήτησε να μην βρίσκεται στο νοσοκομείο, αλλά να αναλάβει την φροντίδα του η μητέρα της και η αδελφή της.

Οι αρχές, φοβούμενες την αιφνιδιαστική απομάκρυνση ουσιαστικών στοιχείων, δίνουν μάχη με τον χρόνο για να καταφέρουν να εντοπίσουν τη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, αλλά και ενδεχομένως κι άλλων κρησφύγετων της Πόλας Ρούπα.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει τέσσερα σπίτια σε ισάριθμες περιοχές της Αττικής, τα οποία ερευνώνται ενδελεχώς, την ώρα που η Πόλα Ρούπα μεταφερόταν από τη ΓΑΔΑ στο Εφετείο.

Οι έρευνες των αρχών εστιάζονται και σε έναν εμπλεκόμενο σε ποινικές υποθέσεις ο οποίος συνελήφθη και φέρεται να είναι συνεργάτης της Πόλας Ρούπα στη ληστεία πριν από δυο μήνες σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσσίνα.

Αυτή την ώρα μάλιστα αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν έρευνες για το εάν ο εμπλεκόμενος αυτός έχει σχέση με την ανταλλαγή πυροβολισμών ληστών με ομάδες ΔΙΑΣ στην περιοχή της Μεταμόρφωσης όπου σώθηκε από θαύμα αστυνομικός όταν το φυσίγγιο από το πολεμικό τυφέκιο σταμάτησε στο κράνος του.

Την ίδια ώρα η αντιτρομοκρατική συνεχίζει την έρευνα στην Ηλιούπολη στο σπίτι όπου –όπως πρώτο απεκάλυψε το CNN Greece– συνελήφθη η Πόλα Ρούπα. Σύμφωνα με πληροφορίες τουCNN Greece στο σπίτι αυτό έμενε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ εντοπίστηκαν χρήματα και κλειδιά.

Το χρονικό της σύλληψης

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έγινε τα ξημερώματα στην Ηλιούπολη κάτω από άκρα μυστικότητα. Η Πόλα Ρούπα ήταν μαζί με το παιδί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς επί τη βάσει ότι μαζί της θα ήταν και ο μικρός γιος της.

Οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα που έγινε η σύλληψη βρήκαν ένα πιστόλι, ενώ η Πόλα Ρούπα, σε αντίθεση με τις φωτογραφίες της που κυκλοφορούσαν όλο τον τελευταίο καιρό, ήταν διαφορετική σε εμφάνιση. Συγκεκριμένα, έχει κοντά καστανόξανθα μαλλιά.

Όλη η επικαιρότητα