Πολιτική

Πολάκης: Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή, δεν θα καταφέρετε! Κλείσιμο με μαντινάδες και… “ψηφίστε τώρα!” Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέβηκε στο βήμα με έναν… πάκο χαρτιά για να υποστηρίξει τη θέση του πως η ασυλία του δεν πρέπει να αρθεί. Και αυτή τη φορά, ο Παύλος Πολάκης μίλησε για πολιτική δίωξη και αήθη πράξη εκδίκησης προς το πρόσωπό του.

Με τον Σταμάτη Πουλή και τη γυναίκα του να βρίσκονται στο επίκεντρο της ομιλίας του Παύλου Πολάκη, ο πρώην υπουργός είχε κι έναν έντονο διάλογο με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα όταν τον… εγκάλεσε για το χρόνο της ομιλίας του. Ο κ. Τασούλας του ζήτησε να τον ενημερώσει πόση ώρα θέλει να μιλήσει και ο Παύλος Πολάκης του απάντησε πως βρίσκεται στα μισά της ομιλίας του. Η ένταση προκλήθηκε όταν ο πρόεδρος της Βουλής του ζήτησε να μιλήσει επί του θέματος, με τον πρώην υπουργό να… εκνευρίζεται και να λέει «αυτό είναι το θέμα όχι αν είπα στον Πουλή σκάσε». Στη συνέχεια, κρατώντας στα χέρια του ένα μεγάλο ντοσιέ γεμάτο χαρτιά «προκάλεσε» τα μέσα ενημέρωσης «αν έχουν άντερα» να δημοσιεύσουν όσα λέει.

Φωτογραφία InTime News

Όταν έφτασε η ώρα να μιλήσει και για τον Γιάννη Στουρνάρα, ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τον κεντρικό τραπεζίτη πως επί ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για την ανάγκη πιστοληπτική γραμμής και όταν η τότε κυβέρνηση ψήφιζε τις φοροελαφρύνσεις μιλούσε για δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Τώρα όμως, είπε ο πρώην υπουργός, δεν ανακατεύεται και σαν «η Ελλάδα να τρέχει σε πράσινα λιβάδια με ξέπλεκες κοτσίδες».

«Όσο και να προσπαθήσετε, φυλακή δεν θα με βάλετε» είπε ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας πως «είμαι ψηλά, πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε». Σε εκείνο το σημείο αναφέρθηκε και στις κόρες του, τη Σταυρούλα που σπουδάζει νομική και την Πέρσα που πέρασε στην Ιατρική και ήταν παρούσα στη Βουλή. «Ξέρετε τι μου λένε τα παιδιά μου; Είμαστε περήφανες για σένα, εσάς για το λένε τα παιδιά σας;» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ. Ο Παύλος Πολάκης ευχαρίστησε και την κόρη του που ήταν παρούσα στα θεωρεία για να τον στηρίξει. Έκλεισε την ομιλία του με δυο μαντινάδες και τη φράση «ψηφίστε τώρα».

Δείτε live τη διαδικασία στη Βουλή 

Αμέσως μόλις τελείωσε την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης, το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μίλησε για προαποφασισμένη απόφαση και ανακοίνωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τη διαδικασία, όπως κι έγινε.

Παρών στη συζήτηση ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που έφτασε…. καθυστερημένος στην Ολομέλεια. Χθες, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρώην πρωθυπουργός επρόκειτο να μιλήσει στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον υπουργό της κυβέρνησής του αλλά τελικά άλλαξε γνώμη.

Γιατί ζητείται η άρση ασυλίας του Πολάκη

Η άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας ζητήθηκε γιατί έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή δυο δικογραφίες. Η μία αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που του έχει καταθέσει ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής και η δεύτερη δικογραφία μετά την έγκλιση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με εν αγνοία του ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας.

Ήδη, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει κάνει δεκτή την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη και έτσι το θέμα συζητείται στην Ολομέλεια, όπου αργότερα θα γίνει και ψηφοφορία.

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα