Πολιτική

“Πόλεμος” Κατρίνη – Καραμανλή στην Βουλή για τον εργολάβο της Πάτρων – Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Στιγμές έντασης στην Βουλή πριν από λίγη ώρα κατά την διάρκεια απάντησης απο τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή σε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της Πατρών-Πύργου από βουλευτές της αντιπολίτευσης του νομού Ηλείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας apoixos.com ο Υπουργός επανέλαβε την θέση που έχει αναπτύξει και δημοσίως ότι είναι σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε το έργο να περάσει σε μια εργολαβία, την Ολυμπία οδό και όχι σε 8 που είναι σήμερα και δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον τότε υπουργό τον κ. Σπίρτζη.

Τα αίματα άναψαν ότι ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, επικαλέστηκε επιστολή εργολάβου για να αναφερθεί σε τυχόν καθυστερήσεις που θα υπάρξουν στην εκτέλεση του Έργου. Ο κ. Καραμανλής από την πλευρά του του ζήτησε να κατονομάσει σε ποιόν αναφέρετε κάτι το οποίο δεν έγινε. Η κίνηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα η κυβερνητική παράταξη να περάσει στην αντεπίθεση και να κατηγορήσει ευθέως ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ για το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί το έργο στα χρόνια που ήταν τα δύο αυτά κόμματα στην διακυβέρνηση της χώρας. Για αρκετή ώρα η ένταση δεν έλειψε με εκατέρωθεν βολές με τον κ. Καραμανλή να ολοκληρώνει την διαδικασία λέγοντας ότι η κατασκευή της Πατρών- Πύργου θα γίνει καθώς αυτό αποτελεί και δέσμευση του ιδίου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο το έχει επαναλάβει και προεκλογικά και στους δύο νομούς και στην Αχαΐα και στην Ηλεία.

Όλη η επικαιρότητα