Ηλεία

Πολικές θερμοκρασίες στην Ορεινή Επαρχία Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Πολικές θερμοκρασίες | Δρόμοι παγοδρόμια | Κλειστά σχολεία στα ορεινά όχι όμως στη Δ.Ε Φιγαλείας | Για 5η μέρα στα λευκά η περιοχή

Τους -5 έφθασε η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Νέα Φιγαλεία, άγγιξε τους -12 στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα ενώ ολικός παγετός επικρατεί σε ολόκληρη την Επαρχίας Ολυμπίας αλλά και στα χωριά της ορεινής Μεσσηνίας που βρίσκονται δίπλα στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Οι δρόμοι μπορεί να άνοιξαν από το χιόνι ωστόσο όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και πρόεδροι οικισμών δεν έπεσε αλάτι με αποτέλεσμα εδώ και 4 μέρες σε πολλά χωριά να μην υπάρχει ακόμα πρόσβαση όπως στα Περιβόλια Φιγαλείας και στη Φιγάλια αλλά και σε χωριά των Δ.Ε Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας. Χτες αργά το βράδυ αλατιέρα της Π.Ε Μεσσηνίας,εμφανίστηκε στα χωριά Σκληρού, Αμπελιώνα, Νέδα που βρίσκονται κοντά στον Επικούριο Απόλλωνα.

Έτσι από το Σάββατο έως και σήμερα πολλοί δρόμοι είναι κίνδυνος – θάνατος για τα οχήματα αφού έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια. Οι δήμοι σε συνεργασία με την Π.Ε Ηλείας αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες στις Δ.Ε Αλιφείρας και Ανδρίτσαινας. Λειτουργούν κανονικά στη Δ.Ε Φιγαλείας. Όσο αφορά τον καιρό, σύντομα αναμένονται βροχές κάτι που σημαίνει πως σε λίγες ώρες τα χιόνια και οι πάγοι θα μας αποχαιρετήσουν.

Στη φωτογραφία το κέντρο της Λυνίσταινας τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019.

Πηγή: #ΦΙΓΑΛΕΙΑNEWS24

Όλη η επικαιρότητα