Ηλεία

Πολιτική εκδήλωση από το ΚΚΕ στο ΤΕΙ Πύργου

kke1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Άλλη μια πολιτική εκδήλωση πραγματοποίησε χθες η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ, στα πλαίσια μιας σειράς τέτοιων εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν σε όλο το νομό. Αυτή τη φορά σειρά είχε η Ηλειακή πρωτεύουσα , ο Πύργος και το κάλεσμα είχε δοθεί στο ΤΕΙ Πύργου.


Η εκδήλωση αφορούσε τα φλέγοντα ζητήματα της Ηλείας αλλά και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ομιλητής ήταν ο Γιάννης Τεφάνης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ.

Ο κ.Τεφάνης τόνισε αρχικά τα μείζονα προβλήματα της Ηλείας με τα σκουπίδια, αλλά και τη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης. 

Στη συνέχεια επεκτάθηκε στα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας εξαπολύοντας σφοδρή κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την οποία και χαρακτήρισε αντιλαϊκή.

«Η κυβέρνηση μπορεί βαφτίζει την τρόικα «θεσμούς» και μπορεί οι συναντήσεις να μη γίνονται στα υπουργεία αλλά σε ξενοδοχεία ή στις Βρυξέλλες, αυτό όμως δεν αλλάζει το μείγμα της πολιτικής που παραμένει το ίδιο.  Ο λαός μας δεν έχει να περιμένει τίποτα, ακόμα και τα ψίχουλα από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πήγαν περίπατο», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα απέκλεισε κατηγορηματικά για ακόμη μια φορά την οποιαδήποτε συνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο υπογράφοντας μνημόνια και συνομιλώντας με τον ΣΕΒ»

 Ακόμη, προειδοποίησε πως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις από εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, σπουδαστές και άλλες κοινωνικές ομάδες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντική ήταν και η παρουσία νέων ανθρώπων μελών της ΚΝΕ και του ΜΑΣ.

Βασίλης Σφήνας

(vasilis.sfinas@gmail.com)

Όλη η επικαιρότητα