Η Μικτή Χορωδία Πύργου ταξιδεύει στη Λευκωσία

Η Μικτή Χορωδία Πύργου συμμετέχει στην Πανελλήνια Εθνική Συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, στο στάδιο «Ελευθερία» στη Λευκωσία της Κύπρου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο και της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής. 

Οι ταινίες της εβδομάδας σε Πύργο & Αμαλιάδα: Άρωμα… Όσκαρ!

Το «Οπενχάιμερ», το αριστούργημα του Κρίστοφερ Νόλαν,  σάρωσε τα 96α βραβεία Όσκαρ, λαμβάνοντας συνολικά επτά χρυσά αγαλματίδια, μεταξύ αυτών, τα …

Πώς η Ελισάβετ έστειλε στην αγχόνη τους Καραολή, Δημητρίου και Παλληκαρίδη

Η Ελισάβετ στέφθηκε βασίλισσα στις 2 Ιουνίου 1953 σε ηλικία 26 ετών και πολύ γρήγορα έδειξε τον τρόπο που θα αντιμετώπιζε τις χώρες της βρετανικής Κοινοπολιτείας, με την άρνησή της να απονείμει χάρη στους Κύπριους αγωνιστές, Μιχαλάκη Καραολή, Ανδρέα Δημητρίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη κατά τη δεκαετία του 1950, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην αγχόνη στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας από τις βρετανικές δυνάμεις της Κύπρου.

«Ο Διονύσης Σιμόπουλος όπως τον θυμούνται οι φίλοι του» – Παρουσιάστηκε στην Αθήνα, το βιβλίο – φόρος τιμής στον Ηλείο αστροφυσικό

Ο Διονύσης Σιμόπουλος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου, είχε συμβάλει στην εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης, ήταν ο άνθρωπος που έκανε στο ευρύ κοινό προσιτή, την αστρονομία και την αστροφυσική.

30 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθέριου Βαρουξή – Πρωταγωνιστής της ιστορίας του τόπου

Ο Ελευθέριος Βαρουξής «δίδαξε» για 40 και πλέον χρόνια, τους κανόνες και τα ιδανικά του ελεύθερου, δημοκρατικού και ασυμβίβαστου Τύπου. Του Τύπου, εκείνου που υπηρετεί, τα συμφέροντα του τόπου και μάχεται ανυπέρβλητα για τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά προβλήματα της κοινωνίας.

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού: Στην Ηλεία υπάρχει υψηλό επίπεδο φροντίδας

Η αιμοκάθαρση είναι μια διαδικασία που στοχεύει στην απομάκρυνση των άχρηστων ουσιών και των περιττών υγρών από το αίμα όταν τα νεφρά σταματήσουν να λειτουργούν σωστά.

Η Νεβ Κάμπελ επιστρέφει στο «Scream 7»

Αφού αποχώρησε από την ταινία «Scream 6», λόγω οικονομικών διαφορών, η Καναδή πρωταγωνίστρια του franchise, Νεβ Κάμπελ (Neve Campbell) ανακοίνωσε την επιστροφή της στην επερχόμενη έβδομη ταινία.

Σπύρος Παρασκευάκος: Το νέο άλμπουμ του Πυργιώτη καλλιτέχνη

Ο Πυργιώτης μουσικός Σπύρος Παρασκευάκος, κυκλοφόρησε το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ του, με τίτλο «Μπελ Επόκ» στο οποίο έχει και την ιδιότητα του τραγουδοποιού, πέρα από αυτή του ερμηνευτή.

Γνώρισαν το έργο της Χριστίνας Καραντώνη – Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην Ηλεία δημιουργό

Το έργο της Αμαλιαδίτισσας λογοτέχνη, Χριστίνας Καραντώνη, παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου, σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των φίλων της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας.

«Η Άλλη Όψη» παρουσιάστηκε στην Αρχαία Ολυμπία

Το ξεχωριστό αυτό πόνημα, αποτελεί μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, αναδεικνύοντας όλα τα στοιχεία που διαιωνίζουν την κοινωνική ανισότητα, την διατήρηση των στερεοτύπων, για να θυμίσει σε όλους τους μεγάλους αγώνες των γυναικών για ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη.

Στις 16 Απριλίου η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία – Ποια είναι η νέα Πρωθιέρεια

Η Μαίρη Μηνά είναι η νέα Πρωθιέρεια που θα ανάψει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού στο Παρίσι.

«Οι κόρες της σιωπής» στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η έμφυλη βία και η γυναικοκτονία σε ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ τεκμηρίωσης. Μια έρευνα με αφορμή τα μεγάλα ποσοστά κακοποίησης και δολοφονίας των γυναικών τα τελευταία χρόνια, που έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με τον ρομαντικό ιδεαλισμό του ποιητή Νίκου Εγγονόπουλου, στο έργο του Ύμνος δοξαστικός για τις γυναίκες π’ αγαπούμε.

Η ομάδα θεάτρου «Προσκήνιο» στο 39ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Η παράσταση προκρίθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καρδίτσας μετά την αξιολόγησή της από την αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Έργων, η οποία και κατέληξε στους οχτώ διαγωνιζόμενους θιάσους και θα παρουσιασθεί ενώπιον του κοινού και της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Σάρον Στόουν: Αυτός είναι ο παραγωγός που με έβαλε να κάνω έρωτα με συμπρωταγωνιστή μου

Η Σάρον Στόουν σε δηλώσεις που παραχώρησε αποκάλυψε την ταυτότητα του παραγωγού που την πίεσε να συνευρεθεί ερωτικά με έναν συμπρωταγωνιστή της για πρώτη …

Όλη η επικαιρότητα