Η ομάδα θεάτρου «Προσκήνιο» στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Στο κατάμεστο δημοτικό κινηματοθέατρο της Καρδίτσας παρουσιάστηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου η παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» της Ομάδας  θέατρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» στα πλαίσια του 39ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Γιατί πετάμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα – Από πού προήλθε το έθιμο

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα το οποίο περνά από γενιά σε γενιά είναι και αυτό του πετάγματος του χαρταετού. Ολοι λίγο ή πολύ έχουν πετάξει την Καθαρά Δευτέρα (κυρίως) έναν χαρταετό της αρεσκείας τους. Λίγοι όμως γνωρίζουν γιατί πετάμε αετό αυτή τη μέρα, πώς ξεκίνησε το έθιμο.

Γιατί λέμε Κούλουμα – Πού «στήθηκε» για πρώτη φορά γλέντι Καθαράς Δευτέρας

Τα κούλουμα γιορτάζονται με πλήθος εκδηλώσεων, πολλές από τις οποίες διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Ωστόσο, παντού το πέταγμα του αετού και η πατροπαράδοτη λαγάνα, συνοδεύονται με κέφι και χαρά.

Έκθεση – υπερθέαμα για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι στη Μελβούρνη

Αφιερωμένη στην εξερεύνηση της ζωής της μεγαλύτερης δημιουργικής ιδιοφυΐας που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος, η έκθεση – εμπειρία «Leonardo da Vinci – 500 Years of Genius» που εγκαινιάστηκε στη γκαλερί The Lume στη Μελβούρνη της Αυστραλίας χαρακτηρίζεται φιλόδοξη, καθηλωτική και συναρπαστική εμπειρία.

Βερολίνο: H techno αποτελεί πλέον Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO

Στη λίστα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco ανήκει πλέον η techno σκηνή του Βερολίνου, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης. 

Γεννιέται σαν σήμερα ο Ηλείος ποιητής και συγγραφέας, Τάκης Σινόπουλος

Ο Τάκης Σινόπουλος γεννήθηκε στην Αγουλινίτσα Ηλείας, πρωτότοκος γιος του φιλολόγου Γιώργου Σινόπουλου και της Ρούσας – Βενέτας το γένος Αργυροπούλου και βαφτίστηκε Πάικος.

untitled-22_3.jpg

«Βρε μπαγάσα περνάς καλά εκεί πάνω;» – «Φεύγει» σαν σήμερα ο Νικόλας Άσιμος

Ξημερώματα Πέμπτης 17 Μαρτίου 1988, ο Νικόλας Άσιμος, αποφασίζει να το ‘’σκάσει’’ από αυτόν τον κόσμο που όπως ο ίδιος έγραφε στα τραγούδια του … ‘’δεν ήξερε να ζει’’.

«With Love»: Η νέα ταινία δράσης της Universal με πρωταγωνιστή τον Ke Huy Quan

Η Universal ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας παραγωγής «With Love». Πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Everything Everywhere All at Once (Τα πάντα όλα)», Ke Huy Quan. Μετά από 40 χρόνια παρουσίας στη βιομηχανία του κινηματογράφου είναι ο πρώτος του σημαντικός πρωταγωνιστικός ρόλος.

Σαν σήμερα: Η Σφαγή του Μι Λάι

Μία από τις ντροπιαστικότερες σελίδες για τους Αμερικανούς στον πόλεμο του Βιετνάμ, ένα έγκλημα πολέμου, που θα έπρεπε να έχει απασχολήσει κάποιο διεθνές δικαστήριο.

Η Ζιλιέτ Μπινός νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει τη σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

O Τζον Τραβόλτα και η Κρίστιν Ντέιβις στη νέα ταινία δράσης «Cash Out»

O Τζον Τραβόλτα (John Travolta) πρωταγωνιστεί στο αστυνομικό θρίλερ «Cash Out» και υποδύεται έναν επαγγελματία απατεώνα, που επιστρέφει στην ενεργό δράση, καθώς αναλαμβάνει μια δύσκολη ληστεία στο Μαϊάμι.

«Kinds of Kindness»: Η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με την Έμα Στόουν κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι

H επόμενη συνεργασία του Γιώργου Λάνθιμου με την Έμα Στόουν (Emma Stone) είναι η ταινία «Kinds of Kindness» η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους το καλοκαίρι, αναφέρει το Variety.

Οι «Υπέροχες Μέρες» στην κινηματογραφική λέσχη του «Ορφέα»!

Για ακόμη μια Παρασκευή, η κινηματογραφική λέσχη του «Ορφέα», υποδέχεται τα μέλη της, με μια ξεχωριστή προβολή, σε μοναδική τιμή. Στην μεγάλη οθόνη λοιπόν, το υποψήφιο για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, αριστούργημα, του Βιμ Βέντερς, «Υπέροχες Μέρες», με το εισιτήριο στη μειωμένη τιμή των 6 ευρώ, ενώ η προβολή ξεκινά στις 19:30.

Όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήθελε να μετατρέψει την Ηλεία σε κορυφαίο τουριστικό θέρετρο

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα “Πατρίς” της 14ης Σεπτεμβρίου του 1963, ο διάσημος “κροίσος”, είχε εκδηλώσει την επιθυμία να δημιουργήσει παραθαλάσσιες τουριστικές εγκαταστάσεις σε όλη την λωρίδα από τον Άγιο Ανδρέα μέχρι την Κουρούτα.

Γεννιέται σαν σήμερα ο κορυφαίος Έλληνας ποιητής, Άγγελος Σικελιανός

Ο Άγγελος Σικελιανός γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1884 στη Λευκάδα. Ήταν το τελευταίο από τα πέντε παιδιά του Ιωάννη Σικελιανού, καθηγητή της ιταλικής και γαλλικής γλώσσας στο τοπικό γυμνάσιο και Χαρίκλειας Σικελιανού, καλλιεργημένης και αρχοντικής γυναίκας.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμιλι Μπλαντ στην πρεμιέρα της ταινίας «The Fall Guy» στο SXSW

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ (Ryan Gosling) και η Έμιλι Μπλαντ (Emily Blunt) έκαναν εντυπωσιακή είσοδο στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας, «The Fall Guy» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς (David Leitch), στην οποία πρωταγωνιστούν.

Η Μικτή Χορωδία Πύργου ταξιδεύει στη Λευκωσία

Η Μικτή Χορωδία Πύργου συμμετέχει στην Πανελλήνια Εθνική Συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, στο στάδιο «Ελευθερία» στη Λευκωσία της Κύπρου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο και της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής. 

Οι ταινίες της εβδομάδας σε Πύργο & Αμαλιάδα: Άρωμα… Όσκαρ!

Το «Οπενχάιμερ», το αριστούργημα του Κρίστοφερ Νόλαν,  σάρωσε τα 96α βραβεία Όσκαρ, λαμβάνοντας συνολικά επτά χρυσά αγαλματίδια, μεταξύ αυτών, τα …

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού: Στην Ηλεία υπάρχει υψηλό επίπεδο φροντίδας

Η αιμοκάθαρση είναι μια διαδικασία που στοχεύει στην απομάκρυνση των άχρηστων ουσιών και των περιττών υγρών από το αίμα όταν τα νεφρά σταματήσουν να λειτουργούν σωστά.

Όλη η επικαιρότητα