«Η Άλλη Όψη» παρουσιάστηκε στην Αρχαία Ολυμπία

Το ξεχωριστό αυτό πόνημα, αποτελεί μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, αναδεικνύοντας όλα τα στοιχεία που διαιωνίζουν την κοινωνική ανισότητα, την διατήρηση των στερεοτύπων, για να θυμίσει σε όλους τους μεγάλους αγώνες των γυναικών για ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη.

Άρωμα μυστηρίου στη Γαστούνη – Παρουσίαση της σειράς βιβλίων «Με Φως και Μελάνι» στο Κουρβισιάνειο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης -υπό την αιγίδα του δήμου Πηνειού- η βιβλιοπαρουσίαση των πρώτων τριών τίτλων της αστυνομικής σειράς «Με φως και Μελάνι» του Κυριάκου Κουζούμη. Πρόκειται για τα μυθιστορήματα «Χακί Δαντέλα», «Σαιξπηρικός Γρίφος» και «Μεγάλη Παρασκευή»,  που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις By the Book.

«Οιμωγή» – Ένα βιβλίο, μια κοινωνική «κραυγή»

Είναι από τις φορές που μόνο ο τίτλος του βιβλίου αρκεί για να το περιγράψει, και μάλιστα με μια λέξη. Οιμωγή… που σημαίνει, κραυγή. Το μυθιστόρημα του Στέφανου Αλεξιάδη, είναι μια σπαρακτική κραυγή που εκφράζει πολλά κοινωνικά αδιέξοδα τα οποία «φωτίζονται» μέσα από την πένα του.

Κυκλοφορεί το τελευταίο έργο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες που ο ίδιος ήθελε να καταστραφεί

Προς το τέλος της ζωής του, όταν η μνήμη του είχε εξασθενήσει, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες πάλευε να τελειώσει ένα μυθιστόρημα για τη μυστική σεξουαλική ζωή μιας παντρεμένης μεσήλικης γυναίκας. Έγραψε τουλάχιστον πέντε εκδοχές, άλλαζε το κείμενο και έκοβε προτάσεις, υπαγόρευε σημειώσεις στον βοηθό του. Τελικά, τα παράτησε και πήρε μια οριστική απόφαση.

Παρουσίαση βιβλίων στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο

«Ατμόσφαιρα μυστηρίου» θα περιβάλει το Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης το απόγευμα του Σαββάτου καθώς -υπό την αιγίδα του δήμου Πηνειού- πρόκειται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των τριών πρώτων τίτλων της αστυνομικής σειράς «Με Φως και Μελάνι» του συγγραφέα Κυριάκου Κουζούμη.

«Να ξεμπερδεύουμε με τον Αντίνοο» της Δήμητρας Ιωάννου

Το νέο βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» και είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο ίντριγκες, ανατροπές και κρυμμένα μυστικά, που θα σας κάνει να γελάσετε, να καρδιοχτυπήσετε, να συγκινηθείτε! Ένας ύμνος στη φιλία, στην αγάπη και στις δεύτερες ευκαιρίες!

«Μία ημέρα» – Το ερωτεύεσαι από την πρώτη σελίδα

Έμεινε έναν ολόκληρο χρόνο στη λίστα με τα μπεστ σέλερς του Amazon και των Sunday Times, πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους κινηματογράφους από την ODEON και τώρα έγινε σειρά στο NETFLIX, φιγουράροντας ασταμάτητα στο TOP-10 της δημοφιλούς πλατφόρμας.

«Fake History, 100 + 1 μύθοι της ιστορίας υπό… κατάρριψη» και ξέχνα όσα… νόμιζες πως ήξερες!

Ο Ούγκο Μπος σχεδίασε τις στολές των ναζί; Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη; Ο Ναπολέων κατέστρεψε τη μύτη της Σφίγγας; Σπόιλερ: Η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι «όχι».

Λέσχη Βιβλίων Αμαλιάδας: Σχολίασαν το «Φελιτσιτά»

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι φίλοι της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας, συγκεντρώθηκαν στην Παπαχιστοπούλειο Βιβλιοθήκη, και πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων με χαμόγελα και «βιβλιοφαγικά» σχόλια. Στο επίκεντρο της συνάντησης, ήταν το βιβλίο «Φελιτσιτά», της Μάρως Δούκα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη».

«Ο κόσμος αυτός είναι φτιαγμένος από ιδέες» – «Νοοσοφία» του Νίκου Καρβέλα

Η Νοοσοφική θεωρία του Νίκου Καρβέλα συγκρούεται απροκάλυπτα με τις υπερδυνάμεις του κατεστημένου, προτείνοντας έναν ολωσδιόλου καινούργιο τρόπο ζωής.

«Το διάβασμα είναι τόσο σέξι»: Η γενιά Z στρέφεται στα φυσικά βιβλία και τις βιβλιοθήκες

Έχουν μισήσει προ πολλού τα skinny jeans και συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους millennials επειδή έχουν πλαϊνές χωρίστρες στα μαλλιά τους. Πιστεύουν ότι η χρήση του emoji με δάκρυα που κλαίει για να εκφράσει το γέλιο είναι ντροπιαστική. Αλλά τώρα έρχεται μια αναπάντεχη ανατροπή της πλοκής της κοσμοθεωρίας της γενιάς Z.Μια συνήθεια που οι γεννημένοι μεταξύ 1997 και 2012 θέλουν να υποστηρίξουν είναι το διάβασμα – και είναι τα φυσικά βιβλία και όχι τα ψηφιακά που ξεφυλλίζουν.

Η Ηλεία συγγραφέας Διονυσία Νέδα στην «Π»: «Γράφω για να εκφράσω μια δική μου εσωτερική υποχρέωση»

Δανείστηκε το ψευδώνυμό της από το θρυλικό ποτάμι που αποτελεί φυσικό σύνορο των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Η ίδια κατάγεται από τον Πύργο, όμως ζει στον Πειραιά. Δεν θεωρεί τον εαυτό της συγγραφέα γιατί όπως λέει, κατ’ ουσίαν εκφράζει μια δική της εσωτερική υποχρέωση.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Ευρωπαϊκή ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος»

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η προσέλευση στην εκδήλωση για το νέο βιβλίο του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, …

Η παρουσίαση βιβλίου τού Γιάννη Κούρκουλου για τον Μανώλη Μητσιά.

Την περασμένη Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ήλιος χειμωνιάτικος, άρχοντας λαμπρός» των εκδόσεων …

«Το δικό μας για πάντα» της Χαράς Μαρκατζίνου

Μέσα από τη Μυρτώ, η συγγραφέας, ως ενεργειακή θεραπεύτρια, μας συστήνει στον κόσμο των εναλλακτικών θεραπειών και μας αποκαλύπτει πώς μια διαφορετική προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να επουλώσει τα τραύματά του.

Ο ΤΑΣΟΣ ΠΕΘΑΝΕ – ένας αντι-επιτάφιος, της Γεωργίας Δρακάκη

Δεν ξέρω να πω τίποτα για τον θάνατο. Για ό,τι δεν ξέρω τίποτα να λέω, υποψιάζομαι –δεν έχω ιδέα ποιος φταίει γι’ αυτή μου την έπαρση– ότι μπορώ τα πάντα να γράψω· ασήμαντα τεφτέρια, γεμάτα παράξενα γράμματα που δεν αφορούν ούτε καν εμένα τις περισσότερες φορές, αλλά κάπως, υπαγορευμένα από πολύ ψηλά ή από πολύ χαμηλά, κομίζουν μια Χρησιμότητα.

Ιστορική έκδοση για τον ελληνικό μεσοπόλεμο

Ο «μαχόμενος δάσκαλος» Πολιτικής Επιστήμης – Πολιτειολογίας, πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος της «Political» Θανάσης Διαμαντόπουλος υπογράφει μια ολοκαίνουργια ιστορική έκδοση …

Ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης στον Πύργο

Η “Key Books” σε συνεργασία με το γυμναστήριο “Ευ Γυμνάζειν” και το βιβλιοπωλείο “Lexis”, υποδέχονται τον γνωστό συγγραφέα, Στέφανο Ξενάκη, στον Πύργο, και πιο συγκεκριμένα στο «Επαρχείον», τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 19:00.

Όλη η επικαιρότητα