Πολιτιστικός Σύλλογος Λάλα: Έκανε την καλή αιμοδοτική αρχή για το 2019

Με επιτυχία και την ελπίδα ότι το 2019 θα είναι μια καλή αιμοδοτική χρονιά, ολοκληρώθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία της χρονιάς, που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λάλα «Ο Άγιος Κωνσταντίνος».

   Τα δραστήρια μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, όλοι νέοι άνθρωποι που ζουν και δραστηριοποιούνται στον τόπο τους, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Συλλόγου, αποφάσισαν να διοργανώνουν μια εθελοντική αιμοδοσία, προκειμένου να προσφέρουν στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη το πιο σημαντικό δώρο, αυτό της «ζωής» προσφέροντας λίγο αίμα. Από τη στιγμή που η απόφαση ελήφθη, όλα τα υπόλοιπα ήταν εύκολα.

Με 14 πολύτιμες μονάδες

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λάλα, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του οποίου με χαρά από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» αυτή την προσπάθεια.

Αρκετοί νέοι από το Λάλα, αλλά και από τα διπλανά χωριά, Μηλιές και Αχλαδινή, συγκεντρώθηκαν τον χώρο της εκκλησίας και υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Έλσα Ζαχαριαδάκη, για να αιμοδοτήσουν στη συνέχεια με την επιμέλεια των νοσηλευτών Ράνιας Μπαρλαμά και Γιώργου Βενιζέλου. Μέσα σε λίγες ώρες είχαν συγκεντρώσει 14 πολύτιμες μονάδες, οι οποίες προστέθηκαν στην Τράπεζα Αίματος που είχε δημιουργήσει ο Σύλλογος, με την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που είχε διοργανώσει, προ ετών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Οι διοργανωτές, ευχαρίστησαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την συνδρομή τους στην διοργάνωση της αιμοδοσίας αλλά και όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους.

Εκ μέρους του προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας, η κα Ζαχαριαδάκη ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου για την πρωτοβουλία, την ωραία οργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία προς όλους, ενώ τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει, πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες να βρίσκονται νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μπροστά τους πολλά χρόνια προσφοράς και ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν το καλό παράδειγμα για τα παιδιά τους, «δημιουργώντας» έτσι και τους επόμενους εθελοντές αιμοδότες.