Ηλεία Πολιτισμός

Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρισίων: Χορευτικό Σεργιάνι στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

«Σεργιάνι» στην Ελλάδα, θα κάνουν όσοι βρεθούν την Πέμπτη 8 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Μακρισίων, στην χορευτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρισίων «Τα Μακρίσια».

Με «οδηγούν» τα μέλη της Χορευτικής Ομάδας Γυμνασίου – Λυκείου Πεταλιδίου, οι επισκέπτες θα κάνουν ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από την Κρήτη, μέχρι την Μακεδονία, τη Θράκη και τον Πόντο, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από κάθε περιοχή, με παράλληλη παρουσίαση στοιχείων, εικόνων και βίντεο που γίνονται κάθε φορά «εισαγωγή» για τον επόμενο χορευτικό…σταθμό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την πολύτιμη βοήθεια του Μεσσήνιου Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Ιωάννη Κατσά, ο οποίος δίδαξε για πέντε ολόκληρα χρόνια στο Γυμνάσιο των Μακρισιών και πολλοί από τους τότε μαθητές του, είναι σήμερα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, που ανέλαβε την διοργάνωση αυτής της ωραίας μουσικοχορευτικής συνάντησης. Ο κ.Κατσάς επιστρέφει, στο χωριό που αγάπησε σαν δικό του τόπο – όπως έχει πει – για να παρουσιάσει τη δουλειά που έχει κάνει με τους μαθητές του.

Οι γυναίκες – μέλη αλλά και οι φίλες του Συλλόγου, θα κεράσουν τους επισκέπτες με αλμυρά και γλυκά εδέσματα που θα ετοιμάσουν αποκλειστικά για την όμορφη εκδήλωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όλη η επικαιρότητα