WEB tv Αθλητισμός

Πόλο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια εφήβων η Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμα μετάλλιο από τις Εθνικής ομάδες πόλο ήρθε το απόγευμα της Κυριακής (19/8). Οι Έφηβοί μετά από μία μεγάλη εμφάνιση επιβλήθηκαν με 9-8 επί της Ισπανία στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και κατέκτησαν το χρυσό.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στους οικοδεσπότες Ούγγρους οι οποίοι επιβλήθηκαν στον μικρό τελικό με 14-13 επί της Σερβίας.

Το ματς: Η Εθνική μας μπήκε δυνατά στο ματς και δεν φοβήθηκε τη μεγάλη της αντίπαλο. Μάλιστα, στην πρώτη της επίθεση άνοιξε το σκορ με τον Καλογερόπουλο, με τον Σαναχούγια να απαντά λίγο αργότερα. Με την άμυνα της Εθνικής να είναι εξαιρετική οι παίκτες του Κραβαρίτη κατάφεραν να προηγηθούν με 3-1 χάρη σε ένα ακόμα τέρμα του Καλογερόπουλο στον παραπάνω και ένα ακόμα από τον Γραμματικό στην κόντρα. Οι Ισπανοί αντέδρασαν και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος.

Εθνική υπερηφάνεια: Πρωταθλητές κόσμου οι έφηβοι στο πόλο

Παρά την ισοφάριση της Ισπανίας οι διεθνείς μπήκαν δυνατά και στη δεύτερη περίοδο. Ο Παπανικολάου κέρδισε την αποβολή και στη συνέχεια σκόραρε για το 3-4 και στη συνέχεια ο Δήμου στον παίκτη παραπάνω ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στα δύο τέρματα. Ο Σαναχούγια μείωσε σε 5-4 για την Ισπανία στον παίκτη παραπάνω, όμως και πάλι οι διεθνείς αντέδρασαν σωστά. Πρώτα ο Αριστερίδης Χαλυβόπουλος έκανε το 6-4 και στη συνέχεια ο Καλογερόπουλος με το τρίτο του τέρμα διαμόρφωσε το 7-4 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην πρώτη επίθεση των Ισπανών στην τρίτη περίοδο ο Μπέρτραν μείωσε σε 7-5, για να απαντήσει αμέσως ο Νίκος Κουρούβανης. Οι Ισπανοί συνέχισαν να προσπαθούν με τον Σαναχούγια να είναι ο πρωταγωνιστής των επιθέσεων τους. Ο περιφερειακός των Ισπανών πέτυχε δύο γκολ για να διαμορφώσει το 9-7 του τρίτου οκταλέπτου (είχε μεσολαβήσει και ένα σημαντικό τέρμα από τον Μπραΐμη).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι Ισπανοί έκαναν ότι μπορούσαν, μείωσαν σε 9-8 με τον Σαναχούγια, αλλά η ελληνική άμυνα ήταν εξαιρετική κρατώντας μέχρι το τέλος.

Ισπανία – Ελλάδα 8-9

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-4, 3-2, 0-1

Ισπανία: Σαναχούγια 6, Αλέγκρε 1, Μπέρτραν 1

Ελλάδα (Δημήτρης Κραβαρίτης): Πιοβάν, Αλαμάνος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Καλογερόπουλος 3, Κουρούβανης 1, Κεχαλάρης, Μπραΐμης 1, Γραμματικός 1, Χαλυβόπουλος Ιπ., Πάτερος, Παπανικολάου 1, Δήμου 1, Μανθογιάννης.

ΠΗΓΗ: news247

Όλη η επικαιρότητα