Ηλεία

Πόλος έλξης η Αρχαία Ολυμπία – Συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας με Γ. Γεωργιόπουλο

Ακούστε το άρθρο

Από μοτισικλετιστές όλων των χωρών αναμένεται να κατακλυστεί η Ηλεία την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου του 2018, καθώς είναι στα «σκαριά» η διοργάνωση του διεθνούς αθλητικού γεγονός Hellas Raid Rally στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Χθες το πρωί, ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας, Μελέτης Σταμάτης, παρουσίασε το πλάνο του και κατέθεσε επίσημα την πρόταση στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, προκειμένου να μπουν οι βάσει για τη συνεργασία και τη συνδιοργάνωση του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο κ. Σταμάτης δήλωσε ότι η επιλογή της Αρχαίας Ολυμπίας έγινε με γνώμονα την ξεχωριστή αίγλη που προσδίδει η τοποθεσία, προσθέτοντας ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και αμοιβαία.

«Η Ολυμπία είναι στρατηγικό σημείο τουριστικά, η Πελοπόννησος είναι εξαιρετικός προορισμός για τέτοιους αγώνες και μέσα από το μπραντ της Ολυμπίας μπορούμε να βοηθήσουμε τον αγώνα να μεγαλώσει», είπε ο κ. Σταμάτης, παρουσιάζοντας τις βασικές παραμέτρους της διοργάνωσης.

«Το Hellas Rally Raid γίνεται τα τελευταία επτά χρόνια στην Ελλάδα, είναι διεθνής δρόμος αντοχής και πλοήγησης,, επτά ημερών και 2.000 χλμ. Εκτός από μοτοσικλέτες συμμετέχουν τετράτροχα («γουρούνες» και μπάγκι), ενώ οι συμμετοχές πλέον είναι πάνω από 200 και εκπροσωπούνται πάνω από 20 χώρες από όλο τον κόσμο. Το 2017 είχαμε συμμετοχές από  Νέα Ζηλανδία έως Ρωσία. Είναι ένας αγώνας που φέρνει μαζί του περισσότερα από 1500 άτομα στην περιοχή όπου διεξάγεται κάθε χρόνο. Είναι αναγνωρισμένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας και είναι στο επίσημο ημερολόγιό της», ανέλυσε ο κ. Σταμάτης, εκφράζοντας την προσδοκία της καλής συνεργασίας με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πολλαπλά και αμοιβαία οικονομικά οφέλη

«Η Αρχαία Ολυμπία είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο μπράντ το οποίο θα ενισχύσει τον αγώνα, ενώ ο αγώνας ανταποδοτικά θα ενισχύσει την οικονομία της περιοχής. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων των τοπικών φορέων και των επαγγελματιών για να το κάνουμε όσο καλύτερο γίνεται. Τα ανταποδοτικά οφέλη σε οικονομικό επίπεδο είναι πάρα πολύ μεγάλα σε σχέση με τον αγώνα του 2017, πάνω από 600.000 ευρώ για την τοπική οικονομία, υπάρχουν όμως και πολύ μεγάλα οφέλη στην επικοινωνία στο εξωτερικό, μια και ο αγώνας δημοσιοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες και σε περισσότερα από 140 ηλεκτρονικά ΜΜΕ και έντυπα, με επίκεντρο την Ευρώπη. Η παγκόσμια προώθηση του αγώνα θα ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου έως και τον Γενάρη 2018 και θα συμμετάσχουμε σε περισσότερες από τέσσερις διεθνείς εκθέσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, δήλωσε πως τέτοια γεγονότα προβάλλουν την περιοχή και δημιουργούν οικονομικό προϊόν σημαντικό για τον τόπο.

«Δεχθήκαμε σήμερα τον κ.Μελέτη Σταμάτη, εκπρόσωπο της Παγκόσμιας αλλά και της τον κ. Σπυρόπουλο, εκπρόσωπο αγωνιστικης ολυμπιακής λέσχης Μοτοσικλέτεας και αντιδήμαρχο Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, για να συζητήσουμε μία πρόταση που έρχεται από τον κ. Σταμάτη για ένα μεγάλο, ένα ν αγώνα και ο οποίος διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Φέτος έχουμε την τιμή και τη χαρά να προτείνεται να γίνει στην Αρχαία Ολυμπία ο διεθνής αγώνας μοτοσικλετών Hellas Rally Raid, που είναι ένα αγωνιστικό γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρόκειται για ένα γεγονός στο οποίο οφείλουμε να συμμετάσχουμε με τις δικές μας δυνάμεις στη συνδιοργάνωση και να ενισχύσουμε τη διοργάνωσή του και την επιτυχία του, διότι τέτοια γεγονότα προβάλλουν την περιοχή μας, δημιουργούν οικονομικό προϊόν σημαντικό για τον τόπο μας και είναι ένα αγωνιστικό γεγονός ιδιαίτερης και παγκόσμιας σημασίας. Είμαστε ακόμα στην αρχή, έχουμε δρόμο να διανύσουμε, το γεγονός αυτό θα γίνει το 2018 (20-27 Μαΐου) σε συνεργασία με δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τοπικούς φορείς μηχανοκίνητου αθλητισμού  θα το διοργανώσουμε με επιτυχία.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο βοηθός Περ/ρχη Ολυμπισμού & Αθλητισμού, Δ.Κωσταριάς, ο αντιδήμαρχος Ολυμπίας, Αντ. Χρυσανθακόπουλος, ο πρόεδρος της έδρας του δήμου, Χ. Σπηλιόπουλος, και ο εκπρόσωπος της ΑΟΛΜΟ, κ.Σπυρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα