Ηλεία

Πόλος έλξης τα μοναστήρια της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με σκοπό την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού που διαθέτει ο Νομός Ηλείας, μέσω προώθησης των θρησκευτικών μνημείων, είχαν χθες τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανό. Στην συνάντηση των μελών που έγινε στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη, μετέφεραν στον Σεβ. Μητροπολίτη τις σκέψεις του Συλλόγου ώστε ο θρησκευτικός τουρισμός της Ηλείας, να αναδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο προκειμένου τα ιστορικά αυτά μνημεία να γίνουν επισκέψιμα από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Όπως ανέφερε λίγο αργότερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος, το διοικητικό συμβούλιο, δέχθηκε μια «ζεστή» ανταπόκριση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του προς τον σύλλογο προκειμένου να ολοκληρώσει και να επιτύχει την προσπάθεια ανάδειξης των θρησκευτικών μνημείων του τόπου…

«Επισκεφθήκαμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό για να συζητήσουμε θέματα

πάνω στο μέλλον της πόλης του Πύργου και τα πολλά προβλήματα που έχει καθώς και να του πούμε κάποιες ενέργειες στοχευμένες που σκοπεύουμε να κάνουμε για τον θρησκευτικό και περιηγητικό τουρισμό.
Μια από αυτές είναι να μπορέσουμε να προωθήσουμε με κάποιο υλικό το οποίο θα βγει σύντομα από τον σύλλογό μας, τα Μοναστήρια και όλο τον θρησκευτικό πλούτο που έχει ο Νομός Ηλείας. Είχαμε μια ζεστή και μεγάλη ανταπόκριση από τον κ. Μητροπολίτη και σε επόμενο ραντεβού είμαστε σίγουροι πως θα γίνουν πιο συγκεκριμένα τα πράγματα και θα μπορέσουμε με την συνέργεια όλων και κυρίως και της Αυτοδιοίκησης, του δήμου και της Περιφέρειας θα μπορέσουμε να βοηθηθούμε πάνω σε αυτό το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχρόπουλος.

Θρησκευτικός «οδηγός»

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, λίγο αργότερα, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα ολιγόλεπτο βίντεο το οποίο θα περιλαμβάνει με αεροφωτογράφιση όλα τα Μοναστήρια του Νομού αναδεικνύοντας έτσι τον θρησκευτικό αλλά και πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία τους.

«Αυτό θα γίνει για να μπορέσουμε από την πλευρά μας να αναδείξουμε όλα τα θρησκευτικά

μνημεία που έχει ο Νομός τα οποία πιστεύω πως μέχρι τώρα δεν είχαν αναδειχθεί και τα οποία θα μπορούσε ο επισκέπτης και ο Έλληνας και ο ξένος να δει και να θαυμάσει», ανέφερε ο κ. Ζαχαρόπουλος.

Της Πηγής Γιακουμέλου
giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα