Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Ξεκίνησε η πορεία της ματωμένης σημαίας

Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ξεχωριστή πορεία που πραγματοποιούν τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία για το Πολυτεχνείο, που έχουν στην κατοχή τους μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου και άνοιξαν τη σημαία φωνάζοντας «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».

Στη συνέχεια το μπλοκ με τη σημαία συγκροτήθηκε πάλι και κινείται αυτή την ώρα προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκεται και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Λίγο πριν από τις 15:00 έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, απ’ όπου πλήθος κόσμου πέρασε τις τελευταίες ημέρες για να τιμήσει την εξέγερση των φοιτητών πριν από 46 χρόνια.
«Ας δουλέψουμε σκληρά για να περιφρουρήσουμε την Δημοκρατία, να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στα χέρια της νεότερης γενιάς και να αγωνιστούμε για τη στήριξή της», σημείωσε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής.
«Το Πολυτεχνείο παραμένει φωτεινός φάρος, φωτίζοντας το δρόμο της νέα γενιάς των αγωνιστών. Δεν συμβιβάζεται, δεν υποκλίνεται, δεν συνθηκολογεί», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, Σπύρος Χαλβατζής.

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα