Χωρίς κατηγορία

Πολυτέλεια οι τριήμερες αποδράσεις με το ΚΤΕΛ – Μείωση 30% στην επιβατική κίνηση το τριήμερο της Αποκριάς

Ακούστε το άρθρο

Μακρινή ανάμνηση αποτελούν πια τα τριήμερα απόδρασης όταν υπάρχει αργία, καθώς η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει επηρεάσει καταλυτικά την επιβατική κίνηση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Κίνησης του ΚΤΕΛ Ν.Ηλείας, κατά το φετινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας καταγράφηκε πτώση 30% σε σχέση με πέρυσι, παρότι μπήκαν και έκτακτα δρομολόγια για το Πατρινό Καρναβάλι, τόσο από Πύργο όσο και από Αθήνα.

«Η επιβατική κίνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ήταν αυξημένη σε σχέση με τις καθημερινές ημέρες, όμως μειωμένη κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι επιβάτες πλέον δεν ταξιδεύουν και προσπαθούν να περιορίσουν τα έξοδά τους στα απολύτως απαραίτητα. Οι τριήμερες αποδράσεις είναι πλέον πολυτέλεια για την πλειονότητητα των πολιτών. Είχαμε κάποια έκτακτα δρομολόγια για να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό που ήθελε να επισκεφθεί την Πάτρα για το Πατρινό Καρναβάλι, τόσο από τον Πύργο όσο και από την Αθήνα, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους, ωστόσο δεν υπάρχει η κίνηση των προηγούμενων ετών», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης του ΚΤΕΛ Ηλείας, Κων/νος Καλαμπόκας, συμπληρώνοντας ότι οι προσδοκίες για το 2017 είναι χαμηλές.

«Η συνέχεια για το 2017 προμηνύεται δύσκολη, προσπαθούμε να περιορίσουμε τα έξοδά μας αλλά ταυτόχρονα να καλύπτουμε τις ανάγκες των επιβατών που έχουν απομείνει. Προσπαθούμε να προγραμματίζουμε με τέτοιον τρόπο τα δρομολόγιά μας σε ώρες που πραγματικά εξυπηρετούν και έτσι πετυχαίνουμε και εμείς να έχουμε πληρότητα και οι επιβάτες να εξυπηρετούνται. Δεν βλέπω αναστροφή της εικόνας. Ελπίζουμε με τη βελτίωση του καιρού και όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα και το καλοκαίρι, να έχουμε καλύτερη εικόνα στην επιβατική κίνηση αλλά ξεχνάμε αυτά που ξέραμε τα προηγούμενα έτη, τόσο εμείς όσο και ο κόσμος. Από την πλευρά μας, με την εμπειρία που έχουμε πλέον, καταφέρνουμε να προσαρμόζουμε τα δρομολόγιά μας ώστε να μένουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες οι επιβάτες μας», ανέφερε στην εφ.«Πατρίς» ο κ.Καλαμπόκας.

Όλη η επικαιρότητα