Ηλεία

Αγροτική πορεία από τον κόμβο Αγίου Γεωργίου ως το Λατίφι (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Πορεία διαμαρτυρίας ως το Λατίφι πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι αγρότες της Ηλείας, εκφράζοντας για μία ακόμα φορά τη διαμαρτυρία τους για την εφαρμοζόμενη αγροτική πολιτική. Η προσυγκέντρωση έγινε στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο  λίγο μετά τις 10:30 και από εκεί ξεκίνησε πορεία με τρακτέρ και αυτοκίνητα, υπό τη διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Χρήστος Γιαννόπουλος, κανένα από τα ζωτικά προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων δεν έχει λυθεί και προανήγγειλε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκρ. Φάμελλο, για το θέμα των δασικών χαρτών.

«Για μία ακόμα φορά οι αγροτικοί σύλλογοι και οι επιτροπές αγώνα είμαστε στο δρόμο για να δείξουμε την αντίθεσή μας στην αντιαγροτική πολιτική την οποία ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση και εμείς θεωρούμε ότι θα συνεχίσουμε και θα δούμε το πώς θα κινηθούμε σήμερα. Ήδη έχει με πρωτοβουλία δική μας αλλά και του ΥΠΕΚΑ πάρει απόφαση να συναντηθούμε με τον Φάμελλο για το θέμα των δασικών χαρτών. Θα το προωθήσουμε έτσι λίγο πριν το Πάσχα να γίνει η συνάντηση έτσι ώστε και σε αυτό το θέμα να βρούμε λύσεις καθώς δεν ικανοποιεί οι ρυθμίσεις και οι τροποποιήσεις που πέρασαν στην βουλή προς ψήφιση. Αυτά δεν ικανοποιούν τους αγρότες. Δεν είναι θέμα μόνο η παράταση του χρόνου αλλά και τα βαριά χαράτσια τα οποία βάζουν για τις ενστάσεις αντιρρήσεις και εμείς θα συνεχίσουμε με διάφορες πράξεις ενώ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχουμε συνεχή δικαστήρια για τις κινητοποιήσεις που είχαμε στον ΑΓ. Γιώργη», δήλωσε ο Κ.Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι αντιπροσωπεία των αγροτών παρέστη στα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη για να τιμήσει τον Νίκο Μπελογιάννη, καθότι πρωτοφυλακίστηκε στα 17 του για τον αγώνα που έδωσε υπέρ των σταφιδοπαραγωγών. Η πορεία των αγροτών  ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 με την αποχώρηση από το Λατίφι.

Όλη η επικαιρότητα