Το pornhub δεν είναι η ιστοσελίδα πορνό που έχουμε συνηθίσει

Η βιομηχανία του πορνό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και γνώρισε μία άνευ προηγουμένου έκρηξη με την ανάπτυξη του διαδικτύου.

Ανάμεσα στις ιστοσελίδες του είδους με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, το pornhub έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Λαμβάνοντας πρωτοβουλίες, οι οποίες αναδεικνύουν άλλοτε έναν εκκεντρικό, άλλοτε έναν χιουμοριστικό και σε πολλές περιπτώσεις έναν κοινωνικό χαρακτήρα, η γνωστή ιστοσελίδα αποδεικνύει ότι δεν είναι απλώς μία «ιστοσελίδα με τσόντες».

Τόσο σε ζητήματα κοινωνικής ευθύνης, όσο και περιεχομένου, οι συντελεστές της σελίδας αλλά και οι χρήστες της φαίνεται πως διαθέτουν φαντασία.

Το 2012, το pornhub έτρεξε μία καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού με τη συμμετοχή διάσημων πορνοστάρ και τη χρήση ενός λεωφορείου (Save Our Boobs Bus), στο οποίο, γιατρός διενεργούσε εξετάσεις για καρκίνο του μαστού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και 3 χρόνια καμπάνια της ιστοσελίδας, μέσω της οποίας προσφέρεται κάθε χρόνο μία υποτροφία 25.000 δολαρίων σε υποψήφιους φοιτητές κολεγίου!

Οι υποψήφιοι για την υποτροφία θα πρέπει να γράψουν μία έκθεση σχετικά με το να κάνεις τους άλλους χαρούμενους καθώς και ένα μικρό βίντεο στο οποίο να τοποθετούνται πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα!

 

Tο 2014 το Pornhub ανακοίνωσε ότι για κάθε 100 βίντεο που στριμάρονται θα φύτευε ένα δένδρο, δίνοντας στους επισκέπτες του την ευκαιρία να βοηθήσουν το περιβάλλον βλέποντας πορνό! Ο τίτλος της καμπάνιας ήταν Pornhub Gives America Wood (όπου wood το ξύλο αλλά και η στύση).

 

Αντίστοιχη καμπάνια έτρεξε την άνοιξη του 2017, αυτή τη φορά για τη διάσωση των πάντα! Η ιστοσελίδα καλούσε τους χρήστες να ντυθούν με στολή πάντα ή να βαφτούν στα χρώματα των αγαπημένων αρκούδων, να κάνουν σεξ on camera και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στην αντίστοιχη κατηγορία του pornhub, που για κάθε βίντεο που ανέβαινε, έδινε 100 ευρώ σε οργανώσεις που ασχολούνται με τη διάσωση της ασιατικής αρκούδας.

Πρόσφατα, με την υπηρεσία VI, το pornhub κατέστησε ευκολότερη την πρόσβαση σε βίντεο για άτομα με προβλήματα όρασης!

Όσο όμως ενδιαφέρον είναι το pornhub, άλλο τόσο φαίνεται πως είναι και οι χρήστες του. Αν και πρόκειται για ιστοσελίδα αμιγώς σεξουαλικού(πορνογραφικού) περιεχομένου, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να «ανεβάσουν» βίντεο τα οποία δεν έχουν σχέση με το πορνό.

Έτσι, τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε γνωστό πως επί 9 μήνες ήταν ανεβασμένη η πρώτη πράξη του δημοφιλούς στις ΗΠΑ ιστορικού μιούζικαλ του Broadway «Hamilton»! To βίντεο κατέβηκε μετά από αίτημα της εταιρίας παραγωγής του θεατρικού και μετά από περισσότερες από 5.500 προβολές!

Διάφορες ταινίες, όχι πορνογραφικού περιεχομένου, είναι ανεβασμένες ολόκληρες στο pornhub, όπως το Spirited Away του Miyazaki αλλά και άλλες.

Πηγή: NEWS247