Πολιτισμός

Πορτρέτα του Κολοκοτρώνη θα παρουσιαστούν στην Τρίπολη!

kolokotronis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έξι διακεκριμένοι ζωγράφοι φιλοτέχνησαν την μορφή του Γέρου του Μοριά- Τα έργα τους θα τοποθετηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Τρίπολης
Με την πρωτοβουλία της Ενωσης Τριπολιτών Αττικής, έξι διακεκριμένοι Αρκάδες ζωγράφοι φιλοτεχνήσαν την μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, προκειμένου τα πορτραίτα τους να τοποθετηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Τρίπολης.


Τα έργα των Άγγελου Αντωνόπουλου, Απόστολου Γιαγιάννου (2 πίνακες), Κωνσταντίνας Παπαδημητροπούλου, Μαριλύς Ξαγά, Γεώργιιου Ρόρρης και Νίκου Τσαρουχά, θα παρουσιαστούν από τον ιστορικό Τέχνης, Νίοκο Γρηγοράκη.

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 , στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης (΄Ωρα: 7.30 μ.μ.) ο πρόεδρος της ΄Ενωσης Τριπολιτών, Φώτης Τούντας θα παραδώσει στον δήμαρχοΔημήτρη Παυλή τους πίνακες – πορτραίτα.

Η παρουσίαση των ζωγράφων και των πινάκων τους θα γίνει από τον Ιστορικό Τέχνης κ. Νίκο Γρηγοράκη.

Η συλλογική αυτή δουλειά των 7 πορτραίτων από τους 6 ζωγράφους έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον δεδομένου ότι οι πίνακες που έχουν φιλοτεχνηθεί μέχρι σήμερα για τον Κολοκοτρώνη, από τις γραπτές περιγραφές των ιστορικών της εποχής του, είναι μετρημένες.

Η εκδήλωση θα κλείσει με δημώδη τραγούδια από τη μεγάλη χορωδία «Τρίπολη».

Όλη η επικαιρότητα