Ελλάδα

Πως έφτασε ο εν ενεργεία Αστυνομικός να σκοτώσει την κόρη του, την γυναίκα του και την πεθερά του

Ακούστε το άρθρο

Είναι από τις στιγμές που ο κοινός ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στην ήσυχη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων, στο διώροφο της οδού οδού Ευριπίδου 25. Ο 46χρονος Αστυνομικός, Αρχιφύλακας στον βαθμό με καταγωγή από το Μεσολόγγι και αποσπασμένος στην προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη,

Ο 46χρονος Χρήστος Ζ. μάλιστα εργαζόταν κανονικά μέχρι και μερικές ώρες πριν το άγριο, πολλαπλό, φονικό συνοδεύοντας τον πρώην πρωθυπουργό στα Ιωάννινα, όπου έδωσε ομιλία. Σύμφωνα με πληροφορίες τελείωσε την βάρδια του χθες στις 5 το απόγευμα. Μάλιστα συνάδελφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το 46χρονο. «Ήταν πάντα σωστός και σοβαρός στη δουλειά του και δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα». Έως το 1996, ο Αρχιφύλακας, εργαζόταν στο αεροδρόμιο.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας και περί ώρα 03.00π.μ., σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, ακούστηκαν ήχοι αλλά κανείς δεν έδωσε την δέουσα προσοχή. Κανείς όμως, δεν φανταζόταν, ότι οι ήχοι ήταν από το υπηρεσιακό όπλο του Αρχιφύλακα, αλλά και το μέγεθος της τραγωδίας που θα αποκαλύπτοταν λίγες ώρες αργότερα.

Το ΙΑΣΩ αναζήτησε την γιατρό του στο τηλέφωνο

Η σύζυγος του Αρχιφύλακα, Ελένη Χερουβείμ, ρευματολόγος ιατρός στο επάγγελμα, με δικό της ιατρείο επί της οδού Αγίων Αναργύρων 30 στους Αγίους Αναργύρους, ήταν και γιατρός στο ιδιωτικό νοσοκομείο ΙΑΣΩ. Σήμερα το πρωί έπρεπε να βρεθεί στο πόστο της, αλλά δεν εμφανίστηκε. Την καλούσαν στο τηλέφωνό της και δεν απαντούσε. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, γείτονας της περιοχής και γνωστός της οικογενείας, μαζί με τον αδερφό της μητέρας της, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού και βρέθηκαν μπροστά σε μια τραγωδία. Τα άψυχα κορμιά της 70χρονης μητέρας της γιατρού αλλά και την ίδια να κείτονται νεκρά μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σαλόνι του σπιτιού, ενώ στην κρεβατοκάμαρα, νεκρή βρέθηκε η 3.5 ετών κορούλα του ζευγαριού, Μυρτώ – Πετρίνα, πάνω στο κρεβάτι και δίπλα ακριβώς, γονατισμένος και νεκρός ο Αρχιφύλακας.

Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα που είχε προαναγγελθεί

Με το άκουσμα της τραγωδίας, τα στόματα άνοιξαν στην γειτονιά της Ανάκασας στους Αγίους Αναργύρους και πως έφτασε στο σημείο ο 46χρονος Αρχιφύλακας να σκοτώσει τρεις ανθρώπους με το υπηρεσιακό του όπλο και κατόπιν να βάλει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με τους γείτονες, ο 46χρονος είχε μεγάλη αδυναμία για την κορούλα του Μυρτώ – Πετρίνα. Κάθε πρωί την πήγαινε στον παιδικό σταθμό, ενώ μόνιμα την έβγαζε βόλτες στο πάρκο. Οι γείτονες πολλές φορές έλεγαν ότι είναι πατέρας και μητέρα μαζί. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που τον έβλεπαν ακόμα και να τινάζει τα σεντόνια τα πρωινά, πριν πιάσει βάρδια στην υπηρεσία του. Ένας ιδανικός σύζυγος και πατέρας, που δεν είχε δώσει δικαιώματα ποτέ και πουθενά.

Ωστόσο, το “αγκάθι” σε αυτή την φαινομενικά ήρεμη οικογένεια ήταν η 70χρονη πεθερά, η οποία από την πρώτη στιγμή που επέλεξε η κόρη της να παντρευτεί τον αστυνομικό, ήταν αρνητική και κάθετη. Δεν ήθελε η κόρη της, που ήταν γιατρός στο επάγγελμα να παντρευτεί ένας αστυνομικό σε καμία περίπτωση. Και αυτό, το έδειχνε με τον χειρότερο τρόπο. Καθημερινά. Ιδίως τα τελευταία χρόνια, που έχασε εντελώς ξαφνικά το δεύτερο παιδί της, ηλικίας 40 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Οι καλά γνωρίζοντες την οικογένεια, μιλούν για συχνούς καυγάδες και φωνές από το διώροφο της Ευριπίδου 25, όπου οι μόνοι που ακούγονταν ήταν η κόρη και η πεθερά. Ποτέ ο 46χρονος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αδερφό της 70χρονης πεθεράς, ο 46χρονος είχε απειλήσει αρκετές φορές ότι θα τους σκοτώσει. Ο 46χρονος ωστόσο, δεν είχε παρουσιάσει κατά το παρελθόν σημάδια βίας και μάλιστα πολύ πρόσφατα από τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΛ.ΑΣ χωρίς να διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Κάποιες άλλες πληροφορίες, κάνουν λόγο για μια διαφωνία που είχε προκύψει τελευταία, στην επιθυμία του αστυνομικού να αγοράσουν καινούργιο και πιο μεγάλο και ασφαλές αυτοκίνητο, για να μεταφέρει την κορούλα του, στην οποία ήταν αρνητική μαμά και κόρη, παρόλο που δεν αντιμετώπιζαν κάποιες οικονομικές δυσκολίες.

Τραγική φιγούρα ο αδερφός του αστυνομικού αλλά και η ξαδέρφη της γιατρού

Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο έφτασε ο αδερφός του Αρχιφύλακα, ο οποίος καθισμένος στα σκαλοπάτια διπλανής πολυκατοικίας φαινόταν χαμένος μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει το κακό που προκάλεσε ο αδερφός του. Στο άκουσμα της φρικτής είδησης, στο σημείο έσπευσε και η ξαδέρφη της γιατρού. Στο βίντεο που ακολουθεί, θα παρακολουθήσετε τις στιγμές αρχαίας τραγωδίας που εκτυλίχθηκαν όταν έφτασε στο σημείο.

Τι είπε στους δημοσιογράφους, ο άνθρωπος που είδε πρώτος τους νεκρούς

Ο άνθρωπος που πρώτος είδε τις δολοφονημένες γυναίκες μίλησε στους δημοσιογράφους για το πώς είδε από τον φεγγίτη του πρώτη ορόφου τις γυναίκες νεκρές.

Ο Γιώργος Διδασκάλου, ο συγγενής της οικογένειας που βρέθηκε πρώτος μπροστά στις τρομακτικές εικόνες της οικογενειακής τραγωδίας, μετέφερε τι αντίκρισε όταν μπήκαν στο σπίτι.

«Ανησυχήσαμε το πρωί, προσπαθήσαμε να δούμε τι συμβαίνει γιατί έλειπαν τέσσερα άτομα, το μικρό δεν είχε πάει στο σχολείο, σκαρφάλωσα από το πλάι στη σκάλα την εξωτερική και είδα την πόρτα την κεντρική ανοιχτή και είδα την κοπέλα μέσα οπότε τους φώναξα να σπάσουν την πόρτα γιατί υπάρχει ένα παιδί μέσα. Μητέρα και κόρη στο σαλόνι, το μωρό στο κρεβάτι και τον πατέρα γονατισμένο στο κρεβάτι».

Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι είχε να δει την οικογένεια από χθες το βράδυ ενώ όσον αφορά στο εάν πάει κάπου το μυαλό του απάντησε πώς όχι. «Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει μέσα σε μια οικογένεια».

Πηγή: policenews.eu

Όλη η επικαιρότητα