Βιβλίο

Πώς η μεθαμφεταμίνη έκανε τους Ναζί τα τέρατα που ήταν

ohler_book.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο του Norman Ohler “Blitzed: Drugs in Nazi Germany” κυκλοφορεί στις 6 Οκτωβρίου και θέλει να ξαναγράψει την ιστορία του Χίτλερ με τον πιο ηχηρό τρόπο.

Στο βιβλίο του όπου παραθέτει στοιχεία πιστοποιημένα από τα κρατικά αρχεία της Γερμανίας και των ΗΠΑ ο Ohler υποστηρίζει ότι το Γ’ Ράιχ ενθάρρυνε την παρασκευή αλλά κυρίως την κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών πριν εξαπολύσει τους στρατιώτες του σε μάχες γεμάτες μίσος.

Το “Blitzed: Drugs in Nazi Germany” εξιστορεί τον εθισμό των Ναζί στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη που τους όπλιζε για να φέρουν εις πέρας τις κτηνωδίες τους. Πρόκεται για την απόδοση στα Αγγλικά του best seller στη Γερμανία “Der totale Rausch” που κυκλοφόρησε σχεδόν ένα χρόνο πριν και δημιούργησε θόρυβο με όλα όσα αποκαλύπτει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ohler.

Σε αυτό ο 46χρονος αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη χρήση του ναρκωτικού Pervitin, που ήταν ο πρόδρομος της κρυστάλλινης μεθαμφεταμίνης, από τη στρατιά του Χίτλερ.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ είχε πολύ μεγάλη εξάρτηση από τα ναρκωτικά, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που προς το τέλος του πολέμου, δεν αντιλαμβανόταν την πραγματικότητα και ζούσε μόνιμα μέσα σε ένα “trip εξουσίας”.

Το βιβλίο που φέρνει στο φως ανέκδοτες πληροφορίες από τις ιατρικές καρτέλες της Ανώτατης Διοίκησης των Ναζί αλλά και τα ιδιωτικά αρχεία του γιατρού του Φίρερ, Dr. Theodor Morrell μιλάει για το αγαπημένο κοκτέιλ ουσιών σε ενέσιμη μορφή που εκτιμούσε ο Αδόλφος Χίτλερ (σύμφωνα με το βιβλίο είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο Eukodal, ένα παράγωγο της μορφίνης που απαλύνει τον πόνο που συνδύαζε με το σπασμολυτικό Eupaverin και ποσότητες κοκαΐνης.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό βιβλίο ο Morrell χορηγούσε στον Χίτλερ ορμόνες σεξουαλικής διέγερσης προτού καταντήσει ένας ηγέτης εθισμένος στην ιδέα της Καθαρής Φυλής και την αιμοσταγή εξουσία. “Ο Χίτλερ ήταν ένας ναρκομανής”, καταλήγει ο συγγραφέας στο 364 σελίδων βιβλίο του. Επιπλέον φέρνει στο φως στοιχεία από την Ένωση Ιατρών της Γερμανίας που αποδεικνύουν ότι οι Ναζί ανέπτυξαν ένα διεγερτικό κοκαΐνης που χορηγείτο για τους φαντάρους της πρώτης γραμμής ενώ δοκιμάστηκε σε τροφίμους στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Το ναρκωτικό, με την κωδική ονομασία D-IX, δοκιμάστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Sachsenhausen βόρεια του Βερολίνου και ήταν δημιούργημα του Dr. Fritz Hauschild. Σκοπός του φαρμάκου ήταν να κρατά ξάγρυπνους τους στρατιώτες και δημιουργούσε αίσθημα ευφορίας για να αντιμετωπίσουν τις φρικαλεότητες του πολέμου.

“Αυξημένη παρατηρητικότητα, ευφορία, εμφανέστατη αύξηση της αποδοτικότητας” γράφουν στις σημειώσεις τους οι γιατροί όπως αποκαλύπτει το βιβλίο που κάνει λόγο για την τακτική “Blitzkrieg” που όπλιζε τις στρατιές των Ναζί με υψηλής ποιότητας μεθαμφεταμίνη. Στο βιβλίο επίσης αναφέρεται το γεγονός ότι ακόμη και κορυφαίοι αξιωματούχοι της γερμανικής πολεμικής μηχανής, ίσως να αγνοούσαν ότι αυτό που τους χορηγείται ήταν ένα ισχυρό ναρκωτικό.

“Στις αρχές ο στρατός δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι το Pervitin ήταν ναρκωτικό: οι φαντάροι νόμιζαν ότι κατανάλωναν ένα συνδυασμό καφεΐνης” σχολιάζει η “Independent”. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Ohelr ο στρατός ήταν υπό την επήρεια πριν την εισβολή του Γ’ Ράιχ στην Πολωνία το 1939 ενώ παραθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε παραγγείλει την παρασκευή 35 εκατομμυρίων χαπιών.


CNN

Όλη η επικαιρότητα