Παιδί

Πώς να μην κολλήσω το μωρό την ίωσή μου;

Ακούστε το άρθρο

Και η μαμά έχει δικαίωμα στην αρρώστια. Μην έχετε τύψεις αν κολλήσατε μια ίωση στο γραφείο. Συμβαίνει… Χρειάζεται ψυχραιμία και κάποια προσοχή προκειμένου να μην κολλήσετε και τα άλλα μέλη της οικογένειας στο σπίτι. Ειδικά αν έχετε μωρό, όπου έχει την αποκλειστική σας ανάγκη, τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα λόγω της συχνής επαφής σας μαζί του. Δείτε κάποια μέτρα προφύλαξης. Πριν απ’ όλα… ψυχραιμία.

Απαραίτητη μια μάσκα

Θα πρέπει να αγοράσετε από το φαρμακείο μάσκες χειρουργείου. Θα πρέπει να φοράτε τη μάσκα σας όλη τη διάρκεια όπου βρίσκεστε στο σπίτι για να αποτρέψετε τη διασπορά των μικροβίων. Αν τρομάζει βλέποντάς με τη μάσκα, δεν έχετε παρά να ζωγραφίσετε πάνω της μουστάκια και άλλα αστεία…

Απολύμανση των χεριών συχνά και των ρούχων

Ακόμη, θα πρέπει περισσότερο από συχνά να απολυμαίνετε τα χέρια σας, πλένοντας τα σχολαστικά με ζεστό νερό και σαπούνι. Στο τέλος περάστε τα και με λίγο οινόπνευμα που σκοτώνει τα μικρόβια. Τα ρούχα σας θα πρέπει να τα αλλάζετε πολύ τακτικά όσο είστε άρρωστη. Μην ξεχνάτε ότι το μωρό έρχεται σε επαφή με τη μπλούζα σας όταν βρίσκεται στην αγκαλιά σας. Αλλάζετε συχνά ρούχα και φορέστε ρούχα αποστειρωμένα, σωστά πλυμένα, σωστά στεγνωμένα και σιδερωμένα. Αυτό κάνει καλό και σε εσάς αφού απομακρύνονται τα μικρόβια από πάνω σας.

Όχι πολλές αγκαλιές, όχι φιλιά…

Δυστυχώς για λίγες μέρες δεν θα πρέπει να αγκαλιάζετε και να φιλάτε κανέναν. Ούτε τον σύντροφό σας… Καλό θα ήταν δε στο διάστημα αυτό να κοιμάστε σε διαφορετικούς χώρους. Αν κολλήσει και εκείνος, το σύστημά σας θα καταρρεύσει… Υπομονή και θα τους έχετε ξανά γρήγορα στην αγκαλιά σας.

Αερίστε το σπίτι επαρκώς

Τα σεντόνια που κοιμάστε ως άρρωστη θα πρέπει να αλλάζονται καθημερινά αν όχι δύο φορές τη μέρα. Όταν ιδρώνουμε καθώς ο πυρετός πέφτει, τα σεντόνια και τα ρούχα μας γενικότερα γίνονται εστίες μικροβίων. Βάλτε στα άπλυτα τα σεντόνια και τις πυτζάμες, αερίστε καλά τα μαξιλάρια, το πάπλωμα ή τις κουβέρτες και αφήστε ανοιχτά τα παράθυρα να ανανεωθεί ο αέρας του σπιτιού. Στη συνέχεια κλείστε, στρώστε τα κρεβάτια με καθαρά σκεπάσματα, ζεστάνετε τον χώρο και μπείτε για ένα ζεστό μπάνιο. Το μπάνιο βοηθάει πολύ την υγεία.

Ζητείστε βοήθεια από φίλους και συγγενείς

Μην διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια συγγενών και φίλων. Ακόμη και το να πάρουν το μωρό σας για μια βόλτα έξω, μόνο καλό μπορεί να είναι. Αν εσείς είστε αρκετά αδύναμη για να βγείτε έξω, τότε εμπιστευθείτε τη βόλτα του στους άλλους. Με αυτόν τον τρόπο και το μωρό σας δεν είναι 24 ώρες μέσα σε ένα περιβάλλον με μικρόβια. Θα του κάνει καλό!

Πηγή: mommy.gr 

Όλη η επικαιρότητα