Παιδί

Πώς να βοηθήσετε το ντροπαλό παιδί σας να συμμετέχει στο σχολείο

Ακούστε το άρθρο

Τα ντροπαλά παιδιά κάθονται ήσυχα στο θρανίο τους και σπάνια συμμετέχουν σε συζητήσεις ή δραστηριότητες παρά μόνο αν τους το ζητήσει ο δάσκαλος ή η δασκάλα τους.

Ορισμένα χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν και άλλα έχουν ανάγκη από περισσότερη παρότρυνση.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία, θα πρέπει να αφήσετε το παιδί σας να κινηθεί στους δικούς του ρυθμούς. Δώστε του το χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστεί στις νέες καταστάσεις και αφήστε το να σας κρατάει το χέρι όταν χρειάζεται πρόσθετη επιβεβαίωση. Αν αντιμετωπίσετε τη συμπεριφορά του αυτή ως κάτι το δεδομένο, οι τρίτοι δεν θα το κοροϊδέψουν και το ίδιο θα αναπτύξει την αυτοπεποίθησή του σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ας δούμε τι άλλο μπορείτε να κάνετε ώστε να βοηθήσετε τα ντροπαλά παιδιά σας:

Πρόβες

Κάντε πρόβες στο σπίτι και πείτε τους να διατηρούν σταθερό το ρυθμό της αναπνοής τους, ώστε να μην φανερώνουν ή μεταδίδουν την νευρικότητά τους.

Προσοχή

Πείτε στα παιδιά σας να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε κάποιο αντικείμενο στο βάθος της αίθουσας. Αυτό θα τα βοηθήσει να μην αποσπάται η προσοχή τους από τους συμμαθητές τους.

Όχι βιασύνη

Δεν θα πρέπει να βιάζονται. Δείξτε τους πώς να μιλάνε αργά και δυνατά ώστε να έχουν χρόνο να σκεφτούν την επόμενη πρόταση αλλά και να μην τους διακόπτουν από κάτω επειδή δεν τους ακούνε.

Αυτοπεποίθηση

Θα πρέπει σε κάθε ευκαιρία να τονώνετε την αυτοπεποίθησή τους, να τα βοηθάτε να εξωτερικεύουν τις ανασφάλειές τους, να κάνουν παρέες και το πιο σημαντικό να συζητάτε μαζί τους.

ΠΗΓΗ: mothersblog

Όλη η επικαιρότητα