Life

Πώς να ξεπεράσεις μία απιστία

Ακούστε το άρθρο

Η Χρύσπα έκατσε και ανέχτηκε όλα αυτά τα ανεπίτρεπτα και τελικά έφυγε για το 7, την απιστία. Πολλά τραγούδια έχουν γραφτεί για την απιστία. Ταλανίζει τον περισσότερο κόσμο, είναι η αφορμή για ζήλια, είναι ο πηγαίος λόγος για τον οποίο χωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια.

Σε πληγώνει ακόμη και αν είχες αρχίσει να βαριέσαι στη σχέση σου, ακόμη κι αν είχες αρχίσει να ξενοκοιτάζεις. Η απιστία είναι γροθιά στο στομάχι και στον εγωισμό. Είναι σημάδι προδοσίας και δείχνει ασέβεια. Νιώθεις ότι έχεις προσβάλει τον εαυτό σου με τον άνθρωπο που επέλεξες να είσαι μαζί, καθώς αποδείχτηκε σκάρτος. Δεν είναι τόσο χάλια όμως τα πράγματα.

Κάποιοι άνθρωποι αποφασίζουν να μείνουν μαζί μετά από μία απιστία και κάποιοι αποφασίζουν να χωρίσουν. Ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία και ενώ η απόφασή σου, μπορεί για κάποιους να είναι σκληρή, αλλά εσύ το έχεις αποφασίσει και πρέπει τώρα να μαζέψεις τα κομμάτια σου.

1.       Εξέφρασε τα συναισθήματά σου.

Μίλα στην παρέα σου, μίλα στη μάνα σου, μίλα στον πατέρα σου, μίλα στη μάνα του/ης. Μίλα στον ταξιτζή. Εξομολογήσου τον πόνο σου όσες περισσότερες φορές μπορείς. Λέγε λέγε, ο χριστιανός θα βαρεθείς. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχεις αρχίσει να κουράζεσαι με το δράμα σου και θα συνειδητοποιήσεις ότι τα έχεις μεγεθύνει στο κεφάλι σου. Στην τελική, ένα κέρατο ήταν. Τι να πει και η Beyoncé;

2.       Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που συνέβη

Κι αν δεν είχα φύγει το σαββατοκύριακο; Κι αν έδειχνα περισσότερο αυτά που ένιωθα; Κι αν αφιέρωνα περισσότερο χρόνο στη σχέση μας και επικοινωνούσαμε περισσότερο; Τώρα δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα, πάει έγινε. Άσε τα μοιρολόγια και τα Αν… στον Παπακαλιάτη και μάθε από τα λάθη σου. Την επόμενη φορά δεν θα κάνεις τα ίδια.

3.       Ζησ’ το

Κλάψε, βάλε Μαζωνάκη, Πάολα, Ed Sheeran. Οτιδήποτε θα σε κάνει να νιώσεις στο φουλ την απιστία. Βρίσε, σπάσε κάτι, μετά φάε και ένα παγωτό. Νιώσε σαν πρωταγωνιστής σε ταινία. Δες κλαψιάρικες ταινίες για κέρατο και χωρισμούς. Δεν υπάρχει πιο ανακουφιστικό πράγμα από το να λύνουμε τον κόμπο στο στομάχι.

4.       Ρώτα

Μην αφήσεις μία απιστία να μείνει με αναπάντητα ερωτήματα. Μη φύγεις έτσι απλά. Ρώτα, γιατί έγινε αυτό, πώς φτάσατε σε αυτό το σημείο; Όταν σου φύγει ο θυμός θα έχεις πολλά ερωτήματα να σε τυραννούν. Και επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, φρόντισε να το μάθεις, πριν ρίξεις μαύρη πέτρα.

5.       Ρίξε μαύρη πέτρα

Αφού έκανες το βήμα 4, ήρθε ο καιρός να κρατήσεις μία απόσταση. Δεν θα καταφέρεις να ξεπεράσεις έναν τέτοιον χωρισμό με τον πρώην σύντροφο να τηλεφωνεί, να ζητάει συγγνώμη και να παρακαλάει. Τον πρώτο καιρό θα νιώθεις ευάλωτος/-η και το μόνο που χρειάζεσαι είναι χρόνο με τον εαυτό σου.

6.       Μη βιάζεσαι

Όσοι περνάνε από τη φάση της απιστίας, μέσα σε δύο τρεις ημέρες αρχίζουν τις υπερβολές. «Δεν με νοιάζει καν», «Σιγά μην κλάψω κιόλας», «Θα στεναχωρηθώ για το μπάζο;» είναι λίγες από τις στάνταρ ατάκες που λένε οι άνθρωποι για να το παίξουν κουλ μετά από μία απιστία. Εκτός από τον κόσμο όμως, κοροϊδεύουν και τον εαυτό τους. Μην πέσεις σε αυτό το επίπεδο. Πάρε το χρόνο σου, είναι φυσιολογικό και ειλικρινές.

7.       ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ SOCIAL MEDIA

Αν αρχίσει ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Δεν είναι σαν να το βλέπεις μπροστά σου; Μετά το πρώτο τσεκάρισμα στο προφίλ του/-ης πρώην, αρχίζεις να κοιτάς το πηγάδι προς τα κάτω. Αρχίζεις από τις δημοσιεύσεις, ψάχνεις για τις λυτρωτικές σου, αυτές που δείχνουν ότι το μετάνιωσε και ότι στεναχωριέται πολύ, αυτές που θα σου δώσουν μια εφήμερη ικανοποίηση. Κι αν δεν γίνουν αυτές οι δημοσιεύσεις; Αρχίζουν τα ερωτήματα, «τα έφτιαξαν;». Εκεί είναι που αρχίζεις να γίνεσαι εκκολαπτόμενος Ηρακλής Πουαρώ. Τσεκάρεις λάηκ σε φωτογραφίες και δημοσιεύσεις, τσεκάρεις νέους φίλους, check-in από φίλους, φτιάχνεις άλλο προφίλ. ΑΑΑΑΑ! Όχι, καθόλου δεν το θες αυτό, θα καταντήσεις σαν τον Jim Carrey από το 23. Μακριά.

8.       Μην κατηγορείς τον εαυτό σου

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βλέπεις τα λάθη σου. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν τράβηξες εσύ τη σκανδάλη. Σε μία σχέση πρέπει να υπάρχει συζήτηση και επικοινωνία. Μπορεί να είχες όντως αμελήσει την προσωπική σου ζωή, αλλά αυτό δεν προϋποθέτει ότι θα τρέξει ο άλλος να σε κερατώσει. Αν δεν το χειρίστηκες εσύ σωστά, δεν το χειρίστηκε ούτε εκείνος/-η.

9.       Μην ακούς τους φίλους σου κατά γράμμα

Κάποιοι θα σου πουν να χωρίσεις, κάποιοι θα είναι πιο διαλλακτικοί. Και οι δύο συμβουλές μπορεί να έχουν βάση και να είναι χρήσιμες. Μην επηρεάζεσαι όμως πολύ, η ζωή είναι δική σου και η τελευταία απόφαση, πάλι δική σου. Ξέρεις πολύ καλύτερα πώς ήταν η σχέση σας και το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι να αρχίσεις να νιώθεις τύψεις επειδή δεν το προσπάθησες.

10.   Μέχρι να παντρευτείς θα γιάνει

Προφανώς κάποια στιγμή θα σταματήσει να σε νοιάζει, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, έπαθες ό,τι παθαίνουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση.

Θα έρθει εκείνη η ώρα, που σε παρέα κάποιος θα αρχίσει τη συζήτηση για κέρατο. Όλοι θα έχουν μια ιστορία να διηγηθούν και θα γελάτε όλοι μαζί με αυτές, θέλεις να μείνεις στην απ’έξω;

Πηγή: in2life

Όλη η επικαιρότητα