Life

Πώς να ξυπνήσεις χωρίς να πιεις καφέ

Ακούστε το άρθρο

Το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και όσα χρόνια και αν περάσουν δεν συνηθίζεται με ΤΙΠΟΤΑ. Προσωπικά βάζω ξυπνητήρια ανά 15 λεπτά και ξυπνητήρι για το ξυπνητήρι (παράνοια) και καμιά φορά με παίρνουν και τηλέφωνο για να βεβαιωθούν ότι έχω ξυπνήσει. Τι να κάνουμε, δεν είμαι πρωινός τύπος!

Προφανώς ανήκω στους ανθρώπους που χρειάζονται τουλάχιστον δύο κούπες καφέ για να μπουν σε working mode και μέχρι να τρέξει η καφεΐνη στο αίμα μου δεν μιλιέμαι. Τι κάνεις όμως αν δυσκολεύεσαι με το πρωινό ξύπνημα αλλά δεν πίνεις καφέ; Έχουμε και λέμε.

1. Τελείωνε τα ντους με κρύο νερό

Αν συνηθίζεις να κάνεις ένα γρήγορο ντους πριν πας στη δουλειά απόφυγε το ζεστό νερό γιατί θα σε χαλαρώσει και θα σε κοιμήσει αντί να σε ξυπνήσει. Τελείωνε το ντους σου με χλιαρό προς κρύο (μην πουντιάσεις κιόλας) νερό και θα δεις πως θα ξυπνήσεις!

2. Βγάλε τους υδατάνθρακες από το πρωινό σου

Για να μην καταλήξεις αγκαλιά με το πληκτρολόγιο στο γραφείο, προτίμησε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες που θα σου δώσουν ενέργεια για να βγάλεις την μέρα.

3. Ξύπνα κάθε μέρα την ίδια ώρα

Το περίεργο πρόγραμμα που έχεις στον ύπνο δεν επιτρέπει στον οργανισμό σου να συντονιστεί, για αυτό καλό είναι να προσπαθήσεις να ξυπνάς μια συγκεκριμένη ώρα ώστε να μάθει το σώμα σου πότε πρέπει να ενεργοποιείται.

4. Κάνε γυμναστική

Όχι δεν είμαι τρελή και ναι και εγώ βαριέμαι να κάνω γυμναστική μόλις ανοίξω τα μάτια μου, αλλά μερικά επιτόπια πηδηματάκια, καθίσματα και κοιλιακοί θα ενεργοποιήσουν το σώμα σου χωρίς να χρειαστείς ίχνος καφέ.

5. Βγες στον ήλιο

Το φυσικό φως είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσουμε καθώς δίνει τον απαραίτητο χρόνο στον οργανισμό να μπει σε λειτουργία. Καλό είναι να μην κοιμάσαι με τελείως κλειστό το παντζούρι ώστε να μπει λίγο φως το πρωί, ενώ λίγο περπάτημα τις ηλιόλουστε μέρες έχει καλύτερα αποτελέσματα και από διπλό εσπρέσο.

6. Δώσε ερεθίσματα στον εγκέφαλό σου

Όχι το Instagram δεν πιάνεται! Άνοιξε μια εφημερίδα, λύσε σταυρόλεξο ή sudoku όσο είσαι στο λεωφορείο ή κράτα σημειώσεις για αυτά που έχεις να κάνεις μέσα στην μέρα. Μόλις ο εγκέφαλός σου μπει για τα καλά σε λειτουργία δεν θα έχεις ανάγκη κανένα καφέ.

Πηγή: Ladylike

Όλη η επικαιρότητα