Κόσμος

Πώς ο Τραμπ έχει ήδη σπάσει αρκετά προεδρικά ρεκόρ

Ακούστε το άρθρο
Είναι πολύ νωρίς για λίστες και ρεκόρ, όμως ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει ήδη γράψει ιστορία στη χώρα του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πλέον ηλικιωμένος που περνά το κατώφλι του Λευκού Οίκου, αφού έκλεισε τα 70 στις 14 Ιουνίου 2015. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν 69 ετών όταν μπήκε στην προεδρική κατοικία τον Ιανουάριο του 1981.

Είναι επίσης ο πρώτος δισεκατομμυριούχος πρόεδρος, αν και οι ακριβείς υπολογισμοί του ύψους της περιουσίας του δεν έχουν γίνει, σκόπιμα ή μη. Πάντως, το Forbes τοποθετεί την περιουσία του στα 3,7 δισ. δολάρια.

Εξίσου εύποροι είναι και πολλοί από τους υπουργούς του. Μάλιστα ο αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον στη διάρκεια της κούρσας για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, είχε σχολιάσει στο Twitter το γεγονός.

Ο Τραμπ είναι επίσης ο μοναδικός πρόεδρος που δεν κατείχε δημόσιο αξίωμα σε πολιτειακό ή ομοσπονδιακό επίπεδο. Για τον ίδιο αυτό ήταν το μεγάλο του ατού στη διάρκεια της μάχης με την Χίλαρι Κλίντον, αλλά και το ερώτημα που έθετε στους συμπολίτες του: θέλετε μια επαγγελματία πολιτικό ή έναν άνθρωπο έξω από το σύστημα;

Είναι σίγουρα ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ με τόσο ισχυρά παιδιά: κόρες, γιοι και γαμπροί όλοι έχουν ένα ρόλο να παίξουν. Μάλιστα, ο Γιάρεντ Κάσνερ, σύζυγος της κόρης του Ιβάνκα είναι σύμβουλος του Προέδρου στα 36 του.

Ο Λευκός Οίκος ενδέχεται επίσης να μείνει χωρίς κατοικίδιο, αφού ο νέος πρόεδρος δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται για το θέμα.

Και βεβαίως, η Πρώτη Κυρία: Η Μελάνια Τραμπ γεννήθηκε στο Νόβο Μέστο της Σλοβενίας. Είναι μόλις η δεύτερη Πρώτη Κυρία που δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ -η πρώτη ήταν η Λουίζα Άνταμς του Προέδρου Κουίνσι Άνταμς (1825-1829) που γεννήθηκε στο Λονδίνο.

Βέβαια η Μελάνια είναι πολύγλωσση: μιλά τη μητρική της γλώσσα, αγγλικά, γερμανικά, σερβικά και γαλλικά.

Κατά πάσα πιθανότητα είναι και η μοναδική Πρώτη Κυρία που έχει ποζάρει γυμνή (2001) για το αντρικό περιοδικό GQ.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα