Life

Πώς θα μπεις ξανά στο παιχνίδι των σχέσεων μετά από έναν χωρισμό!

Ακούστε το άρθρο

Έχεις βγει μόλις από ένα επώδυνο διαζύγιο (το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της μακροχρόνιας σχέσης που έληξε τελικά άδοξα) και το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να μπεις ξανά στο παιχνίδι και όποια πάρει ο χάρος. Φυσικό και επόμενο να έχεις τις μαύρες σου. Από την άλλη βέβαια, οφείλεις στον εαυτό σου να φροντίσεις να μην σε πάρει η κάτω βόλτα.

Όσο τρομακτικό, για την ακρίβεια εξουθενωτικό κι αν σου φαίνεται αυτή τη στιγμή το να μπεις ξανά στο παιχνίδι, να βάλεις την μπάλα κάτω και να σκοράρεις στα δίχτυα, υπάρχει τρόπος για να κάνεις την όλη διαδικασία του dating λιγάκι πιο εύκολη και να αρχίσεις να ζωντανεύεις σιγά – σιγά τα πράγματα στην προσωπική σου ζωή. Το μόνο που πρέπει να έχεις κατά νου είναι τα ακόλουθα πέντε πραγματάκια για να κάνεις το απαραίτητο restart στα ερωτικά σου.

Μην ξεχνάς ότι δεν είσαι μόνος

Το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι ο μόνος άντρας στη Γη που έχει ένα διαζύγιο στην πλάτη του ή ένα χωρισμό με μια γυναίκα που όλα έδειχναν ότι ήταν η μία και μοναδική. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα του American Psychological Association, περίπου το 40 με 50% των παντρεμένων ζευγαριών στις ΗΠΑ καταλήγει σε διαζύγιο.

Η αυτοπεποίθηση είναι το παν

Η φάση του διαζυγίου, ιδίως αν υπάρχουν παιδιά στη μέση, είναι αρκετά επώδυνη και τραυματική εμπειρία με την πλειοψηφία των αντρών να βιώνει ένα τεράστιο συναισθηματικό κενό και να χάνει σε σημαντικό βαθμό την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή της, σύμφωνα με πληθώρα παλαιότερων επιστημονικών μελετών. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η κλινική σεξολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Kristie Overstreet: «Όταν μιλάς σε μια γυναίκα και εκείνη ανταποκρίνεται, να θυμάσαι πάντα ότι είναι επιλογή της και όχι δική σου, που συνεχίζει να κουβεντιάζει μαζί σου. Οπότε κάτι καλό κάνεις εκείνη τη στιγμή και της κεντρίζεις το ενδιαφέρον. Έχε υπόψιν σου ότι το γυναικείο φύλο γοητεύεται από άντρες που δείχνουν ότι είναι σίγουροι για τον εαυτό τους».

Δες το θετικά

Μπορεί η φυσική αντίδραση του οργανισμού σου να είναι η αρνητικότητα και η απαισιοδοξία, ωστόσο με αυτές τις δύο για παρέα δεν έχεις να πας πουθενά. Φρόντισε να αλλάξεις πορεία και να «ντοπάρεις» καθημερινά τον εαυτό σου με θετική ενέργεια. Συνεπώς, όταν για παράδειγμα βγεις πρώτο ραντεβού με μία κοπέλα που γνώρισες, καλό θα ήταν να αφήσεις το δράμα σπίτι σου και να μην αναλωθείς στο πώς και γιατί βρέθηκες με ένα διαζύγιο και μια πρώην σύζυγο στο βιογραφικό σου.

askmen.gr

Όλη η επικαιρότητα