Life

Πώς θα χάσετε τα περιττά κιλά μέχρι το καλοκαίρι χωρίς να κάνετε δίαιτα

Ακούστε το άρθρο

Μετά και την εαρινή ισημερία η άνοιξη είναι και επίσημα εδώ. Το καλοκαίρι, λοιπόν, πλησιάζει και είναι μία καλή ευκαιρία να φροντίσετε το σώμα σας, ώστε να βγείτε με αυτοπεποίθηση στην παραλία.

Αν η ιδέα του να ξεκινήσετε δίαιτα, σας προκαλεί πανικό, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω tips ώστε να χάσετε βάρος εύκολα μέχρι το καλοκαίρι.

Tip #1 – Νερό, νερό, νερό

Όσες φορές και να το πούμε δε θα είναι αρκετές. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό και παράλληλα διευκολύνει την απώλεια βάρους. Καταναλώνοντας μισό λίτρο νερό το πρωί, αυξάνετε τον μεταβολισμό σας κατά 24%, ενώ πίνοντας νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας περιορίζετε την όρεξή σας για φαγητό. Άλλωστε, πολλές φορές που νομίζετε ότι πεινάτε, στην πραγματικότητα απλώς διψάτε.

Tip #2 – Σωματική άσκηση

Δεν είναι απαραίτητο να ‘λιώνετε» με τις ώρες στο γυμναστήριο για να κάψετε θερμίδες και να δείτε διαφορά στο σώμα σας. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να εντάξετε στην καθημερινότητά σας τη σωματική άσκηση. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί τον ανελκυστήρα, βγάλτε εσείς βόλτα το σκύλο, περπατήστε αντί να οδηγήσετε ή εκτελέστε από την άνεση του σπιτιού σας ένα από τα προγράμματα γυμναστικής που σας προτείνουμε.

Tip #3 – Σωστή διατροφή

Οι στερητικές, εξαντλητικές δίαιτες δεν είναι σε καμία περίπτωση το κλειδί για υγιές αδυνάτισμα, αφού αποδυναμώνουν τον οργανισμό και είναι αναποτελεσματικές μακροπρόθεσμα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε χωρίς περιορισμούς και να αδυνατίζετε. Μείνετε μακριά από τα τηγανητά και χρησιμοποιήστε τη μισή ποσότητα λαδιού και βουτύρου που χρησιμοποιείτε. Επίσης, αποφύγετε τα αναψυκτικά και το αλκοόλ, καθώς είναι γεμάτα κενές θερμίδες. Όπως φαντάζεστε, ούτε τα γλυκά έχουν θέση στο πιάτο σας. Αν νιώσετε επιθυμία για κάτι γλυκό, μπορείτε να απολαύσετε γιαούρτι με λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς, φρούτα και μια κουταλιά μέλι.

Tip #4 – Επαρκής ύπνος

Οι λίγες ώρες ύπνου σε συστηματική βάση έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της παχυσαρκίας. Η έλλειψη ύπνου διαταράσσει τα επίπεδα των ορμονών (της γκρελίνης και της λεπτίνης) που σχετίζονται με την όρεξη, δυσκολεύοντας την απώλεια βάρους. Με λίγα λόγια, όταν δεν κοιμάστε αρκετά (περίπου οκτώ ώρες κάθε βράδυ), είναι πιο πιθανό την επόμενη ημέρα να πεινάτε και να κάνετε παχυντικές επιλογές.

Tip #5 – Πρωινό γεύμα

Ίσως έχετε βαρεθεί να το ακούτε, αλλά το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Τροφοδοτεί με ενέργεια τον οργανισμό, ενισχύει τον μεταβολισμό και περιορίζει τις λιγούρες. Ένα μπολ με γάλα καρύδας και βρώμη, γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης και γαλοπούλα είναι μερικές ιδανικές επιλογές.

Πηγή: vita.gr

Όλη η επικαιρότητα