Life

Πώς θα μειώσω τις λιγούρες για ζάχαρη;

Ακούστε το άρθρο

Σε τρία απλά βήματα, μπορούμε να περιορίσουμε τις λιγούρες για κάτι γλυκό.

Βήμα 1ο: Φάε ένα υγιεινό γεύμα

Η λιγούρα δεν είναι το ίδιο με την πείνα. Το σώμα δηλαδή δεν ζητά ενέργεια, αλλά ο εγκέφαλος θέλει κάτι για να απελευθερώσει ντοπαμίνη. Αν λοιπόν σε πιάσουν λιγούρες ενώ έχεις ήδη φάει, τότε ο πειρασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν λοιπόν οι λιγούρες συνοδεύονται από πείνα, το καλύτερο κόλπο είναι να καταναλώσεις αμέσως ένα υγιεινό γεύμα. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως το κρέας, το ψάρι και τα αυγά είναι ιδανικές επιλογές, και μπορεί να μην είναι το ίδιο ελκυστικές με ένα γλυκό, όμως αν πραγματικά θες να περιορίσεις τα γλυκά, τότε αξίζει να το παλέψεις.

Βήμα 2ο: Κάνε ένα ζεστό ντους

Κι όμως, δουλεύει, αρκεί το νερό να είναι ζεστό αλλά όχι ζεματιστό. Άφησε το να τρέξει στην πλάτη και τους ώμους σου, και μείνε εκεί για 5-10 λεπτά. Όταν βγεις από το ντους θα νιώσεις σαν να βγήκες από σάουνα. Αυτή η αίσθηση ανακούφισης μπορεί να διώξει την ανάγκη για κατανάλωση γλυκών.

Βήμα 3ο: Βγες μια βόλτα

Ακόμα ένα κόλπο είναι να κάνεις κάποια αερόβια δραστηριότητα – τρέξιμο ή περπάτημα – όταν νιώσεις πως η ανάγκη για γλυκό σε κυριεύει. Το όφελος εδώ είναι διπλό: αφ’ ενός απομακρύνεσαι από τους πειρασμούς, αφ’ ετέρου οι ενδορφίνες που εκκρίνονται από την άσκηση κάνουν τον εγκέφαλό σου να νιώσει ωραία και μειώνουν την ανάγκη για γλυκό. Αν πάλι δε μπορείς να βγεις έξω, τότε ένα σετ καθίσματα, πους απς ή κάποια άλλη άσκηση στο σπίτι μπορούν να έχουν το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.

Βήμα 4ο:  Μερικά τρικ ακόμα

* Πιες ένα ποτήρι νερό  – πολλές φορές η αφυδάτωση προκαλεί λιγούρες

* Φάε ένα φρούτο – μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη για γλυκό: δοκίμασε μπανάνες, μήλα ή πορτοκάλια

* Απόφυγε τα τεχνητά γλυκαντικά – πιθανώς να αυξάνουν την ανάγκη για γλυκό

* Κοιμήσου καλά – ο καλός ύπνος βοηθά στην μείωση της ανάγκης για κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών

* Φρόντισε να μην πεινάς πολύ μεταξύ των γευμάτων

Πηγή: Healthline

Όλη η επικαιρότητα