Γυναίκα

Πώς θα ξεφορτωθώ την κυτταρίτιδα;

Ακούστε το άρθρο

Αν τα πόδια σου έχουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού, ήτοι έχεις κυτταρίτιδα, τότε να ξέρεις δεν είσαι μόνη σε αυτό. Περίπου το 80 με 90% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα στο σώμα τους, σύμφωνα με τις τρέχουσες έρευνες.Το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό.

Πού οφείλεται;

Αν κάνεις μια έρευνα, θα συνειδητοποιήσεις πώς ό,τι κυκλοφορεί και υπόσχεται αποτελέσματα για την κυτταρίτιδα δεν συνοδεύεται από επαρκείς επιστημονικές αποδείξεις.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι οι ειδικοί δεν έχουν καταφέρει να βρουν τι ακριβώς την προκαλεί, ξέρουμε όμως τι προκαλεί την «όψη» της. Οι πιο συνήθεις θεωρίες αφορούν τις ορμόνες, το φύλο, τις φλεγμονές στο σώμα και τον τρόπο ζωής.

Πρόκειται για ινώδεις ιστούς οι οποίοι επικάθονται πάνω στα λιποκύτταρα και αυτά με τη σειρά τους «στριμώχνονται» να βγουν προς τα έξω, με αυτή τους την… προσπάθεια να προκαλεί αυτήν την γνωστή όψη φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα.

Τι μπορώ να κάνω;

Σωστή διατροφή και άσκηση. Τόσο απλό. Όχι όμως οποιαδήποτε διατροφή ή οποιαδήποτε άσκηση. Η διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση που θα κάνεις θα πρέπει να σκοπεύουν στο να χάσεις λίπος και να πάρεις μυϊκή μάζα.

Επομένως αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να «καθαρίσεις» τη διατροφή σου, να αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα μέσα από ασκήσεις ενδυνάμωσης έτσι ώστε να έχεις πιο «σφιχτό» και «τονωμένο» δέρμα.

Σταμάτα να πετάς τα χρήματά σου σε κρέμες και λοιπά συμπληρώματα που δεν κάνουν τίποτα και επένδυσε σε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης από κάποιον ειδικό.Με τον καιρό και αρκετή υπομονή και πειθαρχεία, θα καταφέρεις να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά – ως ένα βαθμό – την κυτταρίτιδα.

Και θυμήσου: η κυτταρίτιδα όσο και αν σου φαίνεται «άσχημη» είναι κομμάτι του γυναικείου σώματος (και σε κάποιες περιπτώσεις και του ανδρικού).

Προσπάθησε να ξεκολλήσεις λίγο από την τέλεια εικόνα που σου πλασάρει η βιομηχανία της ομορφιάς, κράτα τα λεφτά σου για κάτι καλύτερο, ξεκίνα να ασκείσαι και να τρως σωστά, και είναι σίγουρο πως θα νιώσεις πιο άνετα από ποτέ με το σώμα σου.

Ακόμα και αν δεν φύγει τελείως η… «κακή» κυτταρίτιδα.

via

Όλη η επικαιρότητα