Life

Πώς θα ξεκινήσετε σωστή διατροφή μέσα στις γιορτές

Ακούστε το άρθρο

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας όπου καταναλώνουμε τα πάντα χωρίς τύψεις και μπορεί να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο τον Ιανουάριο.

Όσο δελεαστικό και αν μας φαίνεται να ξαπλώνουμε στον καναπέ με κουβέρτα και όλα τα γλυκά που έχουν περισσέψει από τα Χριστούγεννα, μήπως να το ξανασκεφτείτε; Μπορείτε να καθαρίσετε τον οργανισμό σας και να ξεκινήσετε αμέσως μετά την ημέρα των Χριστουγέννων. Μάθετε πώς.

Σκεφτείτε πριν πιείτε. Το αλκοόλ είναι συνήθως ο βασικότερος παράγοντας που επηρεάζει τις διατροφικές επιλογές και τα επίπεδα ενέργειάς μας. Εκτός του ότι μας δίνει πολλές θερμίδες, αυξάνει την όρεξη. Και φυσικά υπάρχει και η επόμενη μέρα που μας οδηγεί σε έλλειψη ενέργειας και στο να επιλέγουμε παχυντικές τροφές για πρωινό. Περιορίστε την ποσότητα αλκοόλ κάνοντας πράγματα που δεν περιλαμβάνουν ποτό ή δεσμευτείτε ότι θα είστε εσείς ο οδηγός όταν βγαίνετε.

Αυξήστε το νερό. Εκτός του ότι συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, ελέγχει την όρεξή μας και μας αποτρέπει από το να τσιμπάμε συνέχεια μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Αν τρώτε περισσότερο λόγω γιορτών, μπορείτε να πιείτε περισσότερο νερό ώστε να βοηθήσετε τη λειτουργία της πέψης. Εκείνες τις ημέρες, φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα και προσθέστε φρούτα ή μπαχαρικά για να το κάνετε πιο γευστικό.

Μπείτε σε mood ενός καλού πρωινού. Νέα έρευνα έρχεται να δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού επηρεάζει τα γονίδια με τρόπους που βοηθούν στη ρύθμιση των σακχάρων και προστατεύουν ενάντια στο διαβήτη και άλλες χρόνιες ασθένειες. Ξεκινήστε τη μέρα σας με υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και καλά λίπη για σωματική και πνευματική ευεξία.

Αξιολογήστε τις λιχουδιές. Πολλοί άνθρωποι, όταν τους ρωτούν μετά τις γιορτές, λένε ότι δεν θα τα έτρωγαν όλα αν μπορούσαν να γυρίσουν το χρόνο πίσω. Γιατί πάντα υπάρχουν γλυκά που δεν αξίζουν καν τον κόπο και τα τρώμε απλώς επειδή βαριόμαστε. Διαχωρίστε λοιπόν τις λιχουδιές σε ασήμαντες, μέτριες και αγαπημένες σας. Φάτε μόνο από την τελευταία κατηγορία γιατί από αυτήν θα τρώγατε εκτός γιορτών.

Πηγή: vita.gr

Όλη η επικαιρότητα