Lifestyle

Πόσες είναι οι πιθανότητες να μας απατήσει ο σύντροφός μας – Γιατί οι άνθρωποι «κερατώνουν»

435259-22344234.jpg
Ακούστε το άρθρο

Για όσους αναρωτιούνται αν η σχέση τους θα ευδοκιμήσει, αν ο/η σύντροφός τους θα τους μείνει πιστός ή θα αρχίσει να ξενοκοιτάει τη λύση δίνουν ερευνητές του πανεπιστημίοιυ του Μόντρεαλ οι οποίοι υπολόγισαν τις πιθανότητας απιστίας σε μια μακροχρόνια σχέση ή σε ένα γάμο.

Οπως αναφέρει το Onmed.gr η ψυχολόγος Ζενεβιέβ Πελετιέ, απευθυνόμενος σε όλους μας λέει το εξής απλό: Μην τρέφετε αυταπάτες. Οι πιθανότητες να σας απατήσει ο σύντροφός σας, ακόμη και αν παντρευτήκατε λόγω σφοδρού έρωτα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Συγκεκριμένα, αυτές οι πιθανότητες φτάνουν το 40% και μπορεί να αγγίξουν ακόμα και το 76%.

Οι πιθανότητες  να απατήσει κάποιος τον/την σύντροφό του αυξάνονται καθώς μειώνεται για το ένα από τα δύο μέλη του ζευγαριού ο δείκτης συναισθηματικής οικειότητας. Με απλά λόγια όσο απομακρύνεται συναισθηματικά ο ένας από τον άλλον, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να  απιστήσει ο ένας από τους δύο ή ακόμη και οι δύο.

Οσο για του λόγους που κάνουν έναν άνθρωπο να αναζητήσει μια ζεστή αγκαλιά πέραν του/της συντρόφοι του η Πελετιέ δίνει την εξής εξήγηση: «Η απιστία προφανώς είναι μια στρατηγική που επιλέγουν κάποιοι άνθρωποι για να παραμένουν ανεξάρτητοι. Αποφεύγουν τη φοβία της δέσμευσης, κρατάνε αποστάσεις από τον σύντροφό τους γιατί υποσυνείδητα επιθυμούν ακόμα την ελευθερία τους».

 

Όλη η επικαιρότητα