Γυναίκα Υγεία

«Πόσος χρόνος μου μένει; Πώς το κόλλησα;» 10 γυναίκες με HIV εκφράζουν τις φοβίες τους. Βίντεο

Ακούστε το άρθρο

«Πόσος χρόνος μου μένει;», «Πώς το κόλλησα;», «Πώς θα τους το πω;», «Γιατί εγώ», «Θα μπορέσω να κάνω παιδί», «Θα μπορέσω να κάνω σχέση;», «Θα κάνω ξανά σεξ», «Και τώρα τι;».

Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που απασχολούν τις γυναίκες, όταν μαθαίνουν ότι είναι θετικές στον ιό HIV.

Η αναγνωρισμένη, μη κερδοσκοπική οργάνωση στήριξης ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV, Κέντρο Ζωής σε συνεργασία με το  Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, δημιούργησε ένα βίντεο, στο οποίο δέκα γυναίκες αποτύπωσαν τους φόβους και τις αγωνίες τους.

Το βίντεο «Με όπλα την αλληλεγγύη και το χαμόγελο» έχει σκοπό να κάνει το φόβο να εξαφανιστεί και να μετατραπεί σε ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία.

Οι φίλοι, η οικογένεια και ο σύντροφος πρέπει να δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για τον φορέα, μεταφέροντάς τους το χαμόγελο.

Δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης, προσφέρουν έγκυρη και πλήρη ενημέρωση σχετικά με τη λοίμωξη HIV και το AIDS και βοηθούν στην καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.

Το βίντεο προβλήθηκε στο πλαίσιο του Animasyros 10, που έγινε στη Σύρο, δίνοντας δύναμη στη φωνή των οροθετικών γυναικών, ευαισθητοποιώντας το κοινό.

Δείτε το βίντεο:

Όλη η επικαιρότητα