Ελλάδα

Πότε πέφτουν οι αργίες του 2019 – Τριήμερα που χάνουμε και κερδίζουμε τη νέα χρονιά

Ακούστε το άρθρο

Πότε πέφτουν οι αργίες του 2019 και πώς μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε καλύτερα «κολλώντας» όσο το δυνατόν λιγότερες ημέρες από την κανονική μας άδεια;

-Η Καθαρά Δευτέρα – που είναι κινητή εορτή και προσφέρει ένα ευχάριστο τριήμερο- είναι στις 11 Μαρτίου.

-Με λίγη υπομονή φτάνουμε και στην επόμενη αργία, αυτή της 25 Μαρτίου που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Εορτή. Φέτος η 25η Μαρτίου πέφτει επίσης Δευτέρα και εξασφαλίζει- πάντα σε όσους δεν εργάζονται 6ήμερο ή δεν κάνουν βάρδιες τις αργίες- ένα ακόμη τριήμερο μέσα στον ίδιο μήνα.

-Για το Πάσχα οι ημέρες της αργίας είναι δεδομένες, οπότε δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Ενημερωτικά πάντως φέτος η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 28 Απριλίου. 

-Αυτό βέβαια σημαίνει πως μόλις τρεις ημέρες μετά, την Τετάρτη μετά το Πάσχα είναι ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Και όσο και αν το σύνθημα είναι πως η Πρωτομαγιά «δεν είναι αργία είναι απεργία» σίγουρα αρκετοί θα μπουν στο πειρασμό να επιμηκύνουν το διάστημα μακριά από τη δουλειά.

Για όσους δεν εργάζονται και την Δευτέρα του Πάσχα με μια μόνο ημέρα άδειας οι ημέρες εκτός εργασίας φτάνουν τις πέντε (πάντα υπό την προϋπόθεση της 5θημερης εργασίας). Με μια ημέρα άδεια, στις 30 Απριλίου μπορείτε να καθίστε συνολικά πέντε ημέρες και με τρεις ημέρες άδειας μπορείτε να μείνετε μακριά από τη δουλειά για συνολικά εννέα ημέρες.

-Και καλά θα κάνετε να την πάρετε αυτή την άδεια γιατί η επόμενη αργία είναι το Αγίου Πνεύματος που πέφτει μεν πάντα Δευτέρα, αλλά φέτος αργεί κάπως αφού είναι στις 17 Ιουνίου. 

-Ένα καλό τετραήμερο, με μόλις μία ημέρα άδεια, προσφέρει και η Κοίμησης της Θεοτόκου για όσους δεν είναι ήδη σε καλοκαιρινές διακοπές. Φέτος πέφτει Πέμπτη και με μία μόλις ημέρα άδεια, την Παρασκευή, κάθεστε τέσσερις συνεχόμενες ημέρες.

-Η επόμενη αργία πέφτει όπως πάντα πολύ μακριά. Τα καλά νέα όμως είναι πως η 28η Οκτωβρίου είναι Δευτέρα και έτσι προσφέρει ένα ακόμη «καθαρό» τριήμερο χωρίς να χρεώσετε καμία ημέρα άδειας.

-Τα Χριστούγεννα το 2019 πέφτουν Τετάρτη όπως και η Πρωτοχρονιά, δηλαδή στη μέση της εβδομάδας.

Με δύο ημέρες άδεια πριν την 25η Δεκεμβρίου κερδίζετε έξι ημέρες μακριά από τη δουλειά (πάντα εάν δεν εργάζεστε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και Σάββατα) ενώ υπάρχει και η εναλλακτική να χρεώσετε μία ημέρα, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και να καθίσετε πέντε ημέρες.

Φυσικά με τρεις ημέρες άδεια εκείνη την εβδομάδα κερδίζετε εννέα ημέρες μακριά από τη δουλειά.

Οι πιο κουρασμένοι μπορείτε να προσθέσετε άλλες δύο ημέρες άδεια, δηλαδή συνολικά πέντε, να καθίσετε 12 συνεχόμενες ημέρες και να πάτε για δουλειά στις 2 Ιανουαρίου 2019. Εάν προσθέσετε δε άλλες δυο ημέρες (αφού τα Θεοφάνεια πέφτουν Δευτέρα) με έξι ημέρες άδεια θα καθίσετε 17 ημέρες συνεχόμενες.

Πηγή: huffpost

Όλη η επικαιρότητα