Ελλάδα Οικονομία

Πόθεν Έσχες: Με πρόστιμο από 100 έως 800 ευρώ η εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων

Ακούστε το άρθρο

«Κλειστή» θα παραμείνει έως και τις 5 Μαϊου η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων Πόθεν Εσχες ως προς την υποβολή νέων εκπρόθεσμων καθώς και τροποποιητικών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης «για λόγους ενσωμάτωσης στο πληροφοριακό σύστημα λειτουργία έκδοσης ηλεκτρονικού παράβολου σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν.3213/2003».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο διάστημα έως τις 5 Μαϊου θα ενσωματωθούν στο σύστημα τα παράβολα που θα πρέπει να πληρώνουν στο εξής όσοι δεν υπέβαλαν τις δηλώσεις έως τις 30 Απριλίου, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία.

Τα παράβολα είναι πρόστιμα. Σύμφωνα με τον νόμο 3213:

« Εντός 30 ημερών από την πάροδο της προθεσμίας που ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 3213/ 2003 επιτρέπεται η υποβολή δήλωσης ύστερα από πληρωμή ηλεκτρονικού παράβολου ποσού 200 ευρώ για τους υπόχρεους που υποβάλλουν δήλωση στην επιτροπή ελέγχου του άρθρου 3Α και 100 ευρώ για τους λοιπούς υπόχρεους. Μετά την πάροδο των 30 ημερών, η υποβολή δήλωσης επιτρέπεται ύστερα από πληρωμή ηλεκτρονικού παράβολου ποσού 800 ευρώ για τους υπόχρεους που υποβάλλουν δήλωση στην επιτροπή ελέγχου του άρθρου 3Α και 300 ευρώ για τους λοιπούς υπόχρεους.
Ωστόσο, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δύναται να τροποποιείται το ποσό των παραβόλων».

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα