Που θα κυμανθούν οι βάσεις στις 5 υψηλόβαθμες σχολές κάθε πεδίου

Μαθητές και γονείς κοιτούν τις βαθμολογίες των Πανελληνίων στον χώρο ανακοινώσεων του πρώτου και δεύτερου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου, Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018. Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2018 στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε όλα τα σχολεία της χώρας. Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στις Πανελλήνιες 2018, στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το πατρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου.

Σημαντική μείωση στις σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου στις υψηλόβαθμες σχολές, μικρότερη όμως στις μεσαίες και  χαμηλές. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένουμε πτώση μεγαλύτερη στις υψηλόβαθμες σχολές, ενώ στις μεσαίες θα σημειωθούν μικρές  αυξομειώσεις.

Η βάση στο 4ο Πεδίο Σπουδών Οικονομίας και πληροφορικής κινείται στα περυσινά επίπεδα με μικρές αποκλίσεις. Σε όλες τις Παιδαγωγικές Σχολές η βάση θα εκτοξευθεί πολύ προς τα πάνω, σε  πολλές μάλιστα θα προσεγγίσει και τα 3.000 μόρια. Γενικά φέτος εγκαινιάστηκε ένα νέο σύστημα θεματοδότησης που οι μαθητές εκτός βέβαια από την απομνημόνευση που δυστυχώς συνεχίζεται, σε όλα τα μαθήματα υπήρχαν και ερωτήματα που απαιτούσαν κριτική ικανότητα ώστε να ξεχωρίσουν οι αριστούχοι που φέτος είναι λιγότεροι από τους περυσινούς.

Υπήρχαν όμως και θέματα που δεν ήταν απαγορευτικά για τους μέτριους υποψηφίους που έκαναν όμως σοβαρή προσπάθεια.

Ειδικότερα στα Μαθηματικά, για πρώτη φορά και μάλιστα πολύ σωστά, μερικά  θέματα απαιτούσαν και κάποιες ελάχιστες γνώσεις από προηγούμενες τάξεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν εκτός ύλης, αφού το χαρακτηριστικό των Μαθηματικών είναι η «συνέχεια».

Δείτε αναλυτικά του πίνακες από το φροντιστήριο «ΟΜΟΚΕΝΤΡΟ»:

πηγή