Κόσμος

Power Rangers: Η πρώτη ταινία με γκέι σούπερ ήρωα

Ακούστε το άρθρο

Η παιδική επιτυχία των 90s έρχεται να ταράξει τα νερά στη μεγάλη οθόνη, καθώς οι δημιουργοί της δημοφιλούς σειράς Power Rangers, στην κινηματογραφική μεταφορά της αποφάσισαν να συμπεριλάβουν στους πρωταγωνιστές, τον πρώτο γκέι σούπερ ήρωα.

«Ζωτικής σημασίας» χαρακτηρίζει ένας από τους σκηνοθέτες, ο Dean Israelite, τη σκηνή όπου η Κίτρινη Ranger Trini (Becky G) έρχεται αντιμέτωπη με ερωτήματα αναφορικά με τον σεξουαλικό της προσανατολισμό και αντί για προβλήματα με το αγόρι της, πλέον καλείται να βρει λύσεις στα προβλήματα που έχει με την κοπέλα της.

«Η Trini αμφισβητεί το ποια είναι. Δεν το έχει ανακαλύψει ακόμα.  Και αυτό θεωρώ ότι είναι σπουδαίο για αυτή τη σκηνή και τις επόμενες, που ακολουθούν στην ταινία» λέει στο Hollywood Reporter ο σκηνοθέτης προσθέτοντας ότι «Αυτό είναι εντάξει. Αυτό προσπαθεί να πει η ταινία, ότι αυτό είναι εντάξει, δεν πειράζει και ότι όλα τα παιδιά πρέπει να ανακαλύψουν πού ανήκουν».

«Θεωρώ ότι πολλοί άνθρωποι από τη γκέι κοινότητα θα μείνουν πολύ ικανοποιημένοι από αυτή την εκπροσώπηση» αναφέρει ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Μπλε Ranger, David Yost. Ωστόσο, ο ίδιος ο Yost έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του και στα τέλη του ‘90, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη σειρά μετά από σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Όλη η επικαιρότητα