Εκλογές

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Θύμιου Σώκου στην Πάτρα

unnamed_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλειώδης συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (Τρίτη, 6 Μαΐου 2014) στην Πάτρα, στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της παράταξης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θύμιου Σώκου «ΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», όπου δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για την ελπιδοφόρα πορεία, την πορεία προς την Νίκη στις εκλογές της 18 Μαΐου.

Εκατοντάδες πολίτες της Πάτρας με την συμμετοχή τους έδωσαν αφορμή στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θύμιο Σώκο να μιλήσει για ψηφοδέλτιο Νίκης ο οποίος επισήμανε ότι το ψηφοδέλτιο της μοναδικής καθαρά αυτοδιοικητικής παράταξης είναι δίπλα στον πολίτη γιατί αποτελείται από πολίτες και όχι από κομματικά στελέχη.

Ο κ. Σώκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους ανθρώπους και την αναγκαιότητα να ταραχθούν τα νερά, να γκρεμιστούν τα τείχη της αδράνειας με στόχο τη Δυτική Ελλάδα της παραγωγής και της ανάπτυξης.

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Θύμιος Σώκος τόνισε ότι συμμετέχει ενεργά και απόλυτα στον Αγώνα για να λειτουργήσουν οι θεσμοί της Δημοκρατίας, που είναι οι θεσμοί της αποκέντρωσης, με στόχο την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ο κ. Σώκος δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι ο καταλύτης για την δημιουργία ενός διαφορετικού παραγωγικού μοντέλου και η απαρχή μιας πορείας ολικής ανασυγκρότησης για τη Δυτική Ελλάδα.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο καθήκον για την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας και δεν μπορούμε να σιωπούμε τη στιγμή που ο τόπος μαστίζεται από τη φτώχεια ενώ οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι μαστίζονται από την ανεργία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

O κ. Σώκος  ανέδειξε την ανάγκη για συνοχή και αλληλεγγύη της κοινωνίας, με ανάπτυξη, ώστε να σπάσουν τα δεσμά της απραξίας και της υπανάπτυξης και να έρθει η  πολιτική στο προσκήνιο γιατί το πρόβλημα στη χώρα είναι πρόβλημα πολιτικής και δημοκρατίας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλλάδας κάλεσε την τους πολίτες να συμμετάσχουν στο πλευρό του στη μεγάλη εκλογική μάχη της 18ης Μαΐου ώστε  να υπάρχει  έλεγχος, διαφάνεια και δίκαιη κατανομή αναπτυξιακών κονδυλίων για την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος ακριβώς εκεί όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, χωρίς τις ρουσφετολογικές πρακτικές που εμπαίζουν και προσβάλλουν την κοινωνία. «Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες, όχι άλλες άδικες κατανομές, όχι άλλα έργα μουσεία, όχι άλλα ανολοκλήρωτα έργα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σώκος δήλωσε ότι η Περιφέρεια αλλά και η χώρα πρέπει να σταθεί σε ισχυρή παραγωγική βάση, αυτή του πρωτογενούς τομέα, αξιοποιώντας όλο το επενδεδυμένο κεφάλαιο που έχει διατεθεί για τις υποδομές της.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας σχεδιάζει το ρόλο της Περιφέρειας ως τον συντονιστή και συνδετικό κρίκο των αντιθέσεων με πρόταγμα την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και όχι ως τo μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας.

Ο κ. Σώκος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πόλη της Πάτρας η οποία δεν έχει βοηθηθεί ώστε να αναδειχθεί ως μητροπολιτικό αστικό κέντρο οικονομίας, ανάπτυξης, επιστημονικής γνώσης και πολιτισμού. Αντίθετα, συνέχισε,  έχει αφεθεί από τις κατά καιρούς διοικήσεις στην αποβιομηχάνιση και τη φτώχεια.  Αναφέρθηκε στην ανάγκη και δεσμεύτηκε ότι θα παλέψει ώστε η Πάτρα να έχει όλες εκείνες τις υποδομές και τον πλούτο για να μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας στο σύνολό της.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ξεκαθάρισε ότι τόσο το παλιό όσο και το νέο λιμάνι θα τύχουν της προσοχής που τους αξίζουν. Για το θέμα των οδικών δικτύων στηλίτευσε την απραξία στη συντήρηση, την αναβλητικότητα στην ολοκλήρωση και την έλλειψη σχεδιασμού στην αντίληψη των δικτύων μεταφορών στη Δυτική Ελλάδα.

Ο κ. Σώκος κάλεσε την κοινωνία να συστρατευτεί με το συνδυασμό του «ΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» καταλήγοντας ότι «τις κοινωνίες της περιφέρειας μας, τις ενώνουν τα προβλήματα και οι μεγάλοι στόχοι».

Όλη η επικαιρότητα