«Πράσινο» Χαρίτση – Παρέμβαση σε Ε.Ο. Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας, Πύργου – Πατρών και 111

Υλοποιεί τη δέσμευση που είχε δώσει ενώπιον των Ηλείων αιρετών ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της συντήρησης και της αποκατάστασης του εθνικού οδικού δικτύου (και) της Ηλείας από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το συνολικό ποσό για όλο τη συντήρηση και την αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Δυτικής Ελλάδας φτάνει τα 35,5 εκατ. ευρώ.

Οι δρόμοι που αφορούν άμεσα την Ηλεία είναι η Ε.Ο. Πάτρα-Πύργος, η Ε.Ο. Πύργος-Αρχαία Ολυμπία ως τα όρια του νομού και η Ε.Ο. Πάτρας-Τρίπολης («111»).

«Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των μεγάλων Εθνικών Οδών που αναβαθμίζουν τις μεταφορές σε όλη τη χώρα, κάνουμε τώρα πράξη τη δέσμευση που αναλάβαμε με τον Πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στην Πάτρα και εξασφαλίζουμε τους απαραίτητους εθνικούς πόρους για τη συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου στη Δυτική Ελλάδα, που εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και διευκολύνει τις μετακινήσεις τους. Οι σύγχρονοι και ασφαλείς δρόμοι είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες, αυξήσαμε για μία ακόμη φορά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προχωράμε με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, στη χρηματοδότηση και υλοποίηση όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων που στηρίζουν την ανάπτυξη και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως τόνισαν οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Μάκης Μπαλαούρας, ο πρωθυπουργός κάνει πράξη τις δεσμεύσεις που έδωσε στη σύσκεψη της Αμαλιάδας, στο περιθώριο των εγκαινίων του Μουσείου Μπελογιάννη, και εξέφρασαν την ικανοποιήσή τους για το σημαντικό ποσό που θα διατεθεί και στην Ηλεία για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου.