Ποδόσφαιρο

«Πράσινο» φως για αναδιάρθρωση, περιμένει Βασιλειάδη η ΕΠΟ

Ακούστε το άρθρο

Η Ομοσπονδία στέλνει την απόφαση με τις αλλαγές που αποφασίστηκαν στις 3 κατηγορίες και περιμένει την κατάθεση της τροπολογίας από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την οριστικοποίηση της αναδιάρθρωσης ξεκίνησε…

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, την Τρίτη (9/4) εγκρίθηκε το πλάνο με 14 ομάδες στη Super League την περίοδο 2019-20, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League.

«Ενεκρίθη το πλάνο αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως είχε αποφασιστεί από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. στις 24  Αυγούστου 2018. Η σχετική απόφαση, με τις απαραίτητες νομοτεχνικές παρεμβάσεις, θα αποσταλεί άμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να δρομολογηθούν οι δέουσες νομοθετικές  παρεμβάσεις» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Τη νεοσύστατη Super League 2 θα «αναλάβει» η Football League, ενώ έγιναν γνωστές και οι ημερομηνίες του μπαράζ ανάμεσα στον 13ο της Super League και τον 2ο της Football League.

Όπως αποφασίστηκε, η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών που ασχολείται με χρέη ομάδων θα παραμείνει στην ΕΠΟ και δεν θα υπάρχουν τρεις επιτροπές, μία ανά κατηγορία, όπως προβλέπει ο πρόσφατος νόμος.

Για τη νεοσύστατη Super League 2 προτάθηκε από ορισμένους συμβούλους να έχει 14 ομάδες και όχι 12 αλλά απόφαση δεν πάρθηκε.

via 

Όλη η επικαιρότητα