Αρκαδία Αχαϊα

«Πράσινο φως» για τη σύνδεση της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών και της Πατρών-Τριπόλεως με τον κόμβο Κ7

Ακούστε το άρθρο

Η σύνδεση της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών με την Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως (πρώην «111») με έναν νέο κόμβο, ο οποίος θα παρακάμπτει την -υπερχρησιμοποιημένη από τους οδηγούς- κεντρική οδό Δημοκρατίας που περνά μέσα από τους οικισμούς της Οβρυάς και των Δεμενίκων και θα συμβάλλει στην άμεση αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και στην ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων που καθημερινά κινδυνεύουν από τη διαρκή διέλευση πολλών οχημάτων, ιδίως βαρέως τύπου.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε την ένταξη της Πράξης «Διάνοιξη και κατασκευή νέας συνδετήριας οδού από τον Κόμβο Κ7 της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών (ΕΠΠ) έως την Ε.Ο. Πατρών – Τριπόλεως (Ε.Ο. 33) στην περιοχή Λαμπρέικα» με κωδικό ΟΠΣ 5007745 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Το έργο αυτό έχει συνολικό κόστος Πράξης 8.025.000 ευρώ και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Ανάπτυξη – Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση μεταφορικών υποδομών».

«Μετά από συστηματική δουλειά, κόπους και μεγάλη προσπάθεια κατορθώσαμε σήμερα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να εντάσσουμε τον κόμβο Κ7 που θα συνδέσει την Περιμετρική της Πάτρας με τον δρόμο που οδηγεί στα ορεινά της Αχαΐας. Πρόκειται για μία στοχευμένη παρέμβαση» επεσήμανε ο Απ. Κατσιφάρας και κατέληξε:

«Χάρη σε αυτό το έργο, όλοι οι συμπολίτες μας, οδηγοί και επισκέπτες, θα έχουν πρόσβαση στην Ε.Ο. Πατρών – Τριπόλεως χωρίς να κινούνται σε Μιντιλόγλι, Φιλοθέη ή Οβρυά. Παράλληλα θα διευκολύνονται όσοι από την Ε.Ο. θέλουν να μεταβούν στο νέο λιμάνι ή την λαχαναγορά».

Κόμβος Κ7

Το έργο αφορά τη διάνοιξη και κατασκευή νέας συνδετήριας οδού από τον Κόμβο Κ7, συνολικού προϋπολογισμού 8.025.000 ευρώ. Ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 10-06-2017 και ημερομηνία λήξης η 25-11-2021.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει την κατασκευή της νέας συνδετήριας οδού, τη διαμόρφωση δύο ισόπεδων κυκλικών κόμβων σπειροειδούς δακτυλίου κυκλοφορίας, στην αρχή και το τέλος της νέας οδού, τα κατάλληλα έργα αποχέτευσης των ομβρίων των κυκλοφοριακών έργων και τη διευθέτηση του ρέματος «Μανωλιά», όπου είναι απαραίτητη λόγω των νέων οδικών έργων. Επίσης, προβλέπεται και η αποκατάσταση των οδικών συνδέσεων που διακόπτονται από την αρτηρία.

Το έργο αποτελεί συνέχεια του κάθετου άξονα της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών, που στις σχετικές προϋπάρχουσες μελέτες για το σχεδιασμό του έργου, αναφέρεται ως «Αρτηρία Νερομάνας». Η «Αρτηρία Νερομάνας», ξεκινά από την Παραλία Πατρών, οδεύει παράλληλα με τη διευθετημένη κοίτη του ρέματος και καταλήγει στον κόμβο Κ7 (κλάδοι Πύργος – Παραλία και Παραλία – Κόρινθος).

Με το έργο επιτυγχάνεται μέσω της νέας χάραξης, η παράκαμψη του οικισμού της Οβρυάς μετατρέποντας όλες τις διαμπερείς κινήσεις σε περιφερειακές μέσω ενός αξιόπιστου οδικού διαδρόμου με σύγχρονα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, ο οποίος και θα αποτελέσει τη συνέχεια του αυτοκινητόδρομου της Ε.Π.Π. έως την Ε.Ο. Πατρών-Τριπόλεως (Ε.Ο. 33).

Πηγή: tempo24.gr 

Όλη η επικαιρότητα