Ηλεία

Πρεμιέρα για την μονάδα βιολογικού καθαρισμού Λεχαινών-Ανδραβίδας-Μυρσίνης–Τραγανού

Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα σήμερα για την μονάδα βιολογικού καθαρισμού Λεχαινών-Ανδραβίδας-Μυρσίνης –Τραγανού, ένα έργο πνοής για τον Κάμπο.

Την Παρασκευή έγινε με επιτυχία δοκιμαστική λειτουργία  του εργοστασίου  επεξεργασίας λυμάτων του Βιολογικού καθαρισμού, με την παρουσία του προέδρου του συνδέσμου «Ο Ηρακλής» κ. Σάκη Μάλλιαρη, του δημάρχου, και τεχνικών της μονάδας. Ειδικότερα έγινε πλήρωση των δεξαμενών απονιτροποιησης και παρατεταμένου αερισμού ,ακολούθως έλεγχος ηλεκτρονικών και Η/Μ εξοπλισμού και δοκιμαστική λειτουργία

Η δοκιμαστική λειτουργία στέφθηκε με επιτυχία και έτσι δόθηκε το πράσινο φως για την οριστική και επίσημη λειτουργία του σήμερα Δευτέρα.

Έργο πνοής

«Το έργο του βιολογικού καθαρισμού,  ξεκίνησε από το 1998 και στην ολοκλήρωση του, συνέβαλλαν οι πρώην και νυν Δήμαρχοι Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ήταν μια συλλογική προσπάθεια διάρκειας είκοσι ετών που σήμερα σήμερα παραδίδεται στους πολίτες, αφού όλα είναι έτοιμα », δήλωσε ο  δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ και συνέχισε: , «Είναι από τα μεγάλα έργα που τελικά ολοκληρώθηκε και  η ολοκλήρωσή  του αποτελεί το πρώτο βήμα για την απορρύπανση του Κυλλήνιου Κόλπου».

Πρόσκληση στους δημότες

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Ο Ηρακλής» κ. Διονύσης Μάλλιαρης, δήλωσε:«Η Μονάδα είναι τελικά πανέτοιμη και την Δευτέρα ξεκινά επίσημα η λειτουργία της.  Ζητάμε από τους πολίτες να αγκαλιάσουν αυτό το έργο πνοής για τον Κάμπο  και να συμμετάσχουν στο κάλεσμά μας για σύνδεσή των ακινήτων τους με το δίκτυο. Ο  Σύνδεσμος Αποχέτευσης που είναι και ο φορέας λειτουργίας και διαχείρισης αυτού του σημαντικού έργου έχοντας την πλήρη στήριξη και βοήθεια του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και του Δήμου Πηνειού και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες Λεχαινών Ανδραβίδας, Τραγανού και Μυρσίνης, έχει επίσημα και δημόσια ενημερώσει από το Μάρτιο όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους αυτών των τοπικών κοινοτήτων και των οποίων τα ακίνητα έχουν στο πεζοδρόμιο τους φρεάτιο αναμονής συλλογής λυμάτων, να υποβάλουν αίτηση σύνδεσης και να τροποποιήσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα ώστε να είναι δυνατή η σύνδεση των ακινήτων με τη κεντρική αποχέτευση. Οι συνδέσεις είναι υποχρεωτικές και το κόστος επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Το έργο παραδίδεται στους δημότες  οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να το αγκαλιάσουν», δηλώνει ο κ. Μάλλιαρης

Όλη η επικαιρότητα