Πολιτισμός

«Πρεμιέρα» με τη «Φόνισσα» του Αλ. Παπαδιαμάντη

festival-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με τη «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου ΑΙΧΜΗ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη με τη Φωτεινή Φιλοσόφου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, πλαισιωμένη από τους ηθοποιούς: Τζένη Οικονόμου, Έρρικα Μακρή, Γιάννη Τσιώμου και Γιάννη Νικολαΐδη, ανοίγει απόψε η «αυλαία» του 3ου Φεστιβάλ του Δήμου Πηνειού στο ανοιχτό  πέτρινο θεατράκι των Καβασίλων.

Την έναρξη του Φεστιβάλ ανακοίνωσαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός μαζί με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους του δήμου και του νομού γενικότερα.

Πρώτος, ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός είπε στην εφ. «Πατρίς: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να ανακοινώνουμε την έναρξη των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ του δήμου μας, του δήμου Πηνειού. Ενός φεστιβάλ που μας δίνει όλες τις προϋποθέσεις εξωστρέφειας. Βγάζουμε τον δήμο μας μπροστά και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει. Να ξεχαστεί λίγο από τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Είμαστε Έλληνες, ας είμαστε αισιόδοξοι και όταν κοπάσει ο κουρνιαχτός θα τα καταφέρουμε καλύτερα. Όσο για τον χώρο στον οποίο διεξάγεται στο Φεστιβάλ μας, όποιος έρθει για πρώτη φορά στο θέατρο των Καβασίλων, είναι σίγουρο ότι θα ξανάρθει και θα ξανάρθει».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Πηνειού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη, της πειθούς στη βία, του διαλόγου στον μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη». Βασιζόμενοι στα λεχθέντα του ιστορικού – φιλόσοφου Will Durant που παραμένουν διαχρονικά επίκαιρα, συνεχίζουμε για 3η χρονιά το φεστιβάλ του Δήμου μας στον πανέμορφο χώρο του ανοιχτού θεάτρου Καβασίλων. Η συμμετοχή σας τα προηγούμενα χρόνια και η θετική κριτική σας μας δίνουν κουράγιο να προσπαθούμε για τη διασκέδασή σας, έχοντας ως κριτήριο την ποιότητα σε μια κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας. Στο καλοκαιρινό πολιτιστικό μας ταξίδι σας θέλουμε συνταξιδιώτες… Επιτρέψτε μου να κλείσω με τα λόγια του νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη «Μέσα στη θλίψη μιας απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά…».

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμή προπώλησης εισιτηρίου: 10 €

Τιμή εισιτηρίου στην είσοδο του θεάτρου: 12 €

ΓΑΣΤΟΥΝΗ: Βιβλιοπωλείο Βασιλακοπούλου Κατιαλένα, Βιβλιοπωλείο Βιβλιογνωσία Τσερφόλιας – Λιούρη,  Βιβλιοπωλείο Βαρούχα Μαρία

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ: Βιβλιοπωλείο Γραφή

ΤΡΑΓΑΝΟ: Βιβλιοπωλείο Ακριβή Ανδριοπούλου

ΚΑΒΑΣΙΛΑ: Καφενείο Βασιλική Κωστοπούλου

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ: Βιβλιοπωλείο Χαραλαμπίδη Διονυσία

ΛΕΧΑΙΝΑ: Βιβλιοπωλείο Βιβλιογνωσία Τσερφόλιας – Λιούρη, Κατάστημα Οπτικών Γεωργιτσοπουλου Ζωή

ΒΑΡΔΑ: Κατάστημα Οπτικών Γεωργιτσοπούλου Ζωή

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Βιβλιοπωλείο Πανόραμα

«Χορεύουμε για την ελπίδα»

Σε έναν ιερό σκοπό, στην ενίσχυση μιας οικογένειας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που θα «φιλοξενήσει» το Φεστιβάλ Πηνειού στις 24 Αυγούστου, με τίτλο «Χορεύουμε για την ελπίδα».

«Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς τα χορευτικά της περιοχής μας και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της οικογένειας Κωστόπουλου που αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας» είπε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός και συνέχισε: «Πρέπει να είμαστε εκεί άπαντες. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, μπορούμε να βοηθήσουμε. Έτσι θα δείξουμε πόσο άνθρωποι είμαστε».

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com) 

Όλη η επικαιρότητα