Ηλεία

Προ των πυλών ο εφιάλτης των σκουπιδιών – Το ΣτΕ «διώχνει» τους μισούς συμβασιούχους από την Καθαριότητα σε Πύργο & Ολυμπία

stadio_skoupidia.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Δυναμίτη» στα θεμέλια του Πύργου βάζει η ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή και  αποτελεί «ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το εργασιακό τους μέλλον, καθώς κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων, χωρίς να τις συνδέει καν με τον χρόνο διάρκειάς τους,  ενώ πλειοψηφικά θέτει ζήτημα ακόμη και για τη μέχρι σήμερα πληρωμή των εργαζομένων.

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας & Ζαχάρως, Χρήστος Γαρύφαλλος, σε λίγες μέρες, αφού κοινοποιηθεί η απόφαση, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα (περίπου 30 στον Πύργο και 15 στην Αρχαία Ολυμπία) θα σταματήσουν να εργάζονται με συνέπεια η αποκομιδή απορριμμάτων δεν θα γίνεται απρόσκοπτα και τα «βουνά» σκουπιδιών θα ξανασχηματιστούν εν μέσω θέρους στις δύο ταλαιπωρημένες από το πρόβλημα πόλεις.

«Τα ψέματα και η υποκρισία κάποια στιγμή τελειώνουν και ήρθε η ώρα της ανάληψης των ευθυνών και της εκπλήρωσης των δεσμεύσεων. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων που στηρίζουν πλέον την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων», επισήμανε ο κ. Γαρύφαλλος προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24) στην Αθήνα. Το πούλμαν θα αναχωρήσει στις 6:30 το πρωί από την πλατεία 25ης Μαρτίου στον Πύργο.

Ο κ. Γαρύφαλλος τόνισε ότι είναι αναγκαία η ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα επιλύει το πρόβλημα και δεν θα διαλύει τις ζωές των εργαζομένων και την ομαλότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Όλη η επικαιρότητα